Ισπανία: Πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο- Εκκένωση περιοχής της Καταλονία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι αρχές της Καταλονίας προχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί στην εκκένωση της περιοχής γύρω από ένα χημικό εργοστάσιο που βρίσκεται έξω από τη Βαρκελόνη αφού πυρκαγιά ξέσπασε στην εγκατάσταση και σύννεφα μαύρου καπνού υψώνονται στον ουρανό.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως 28 πληρώματα έχουν σταλεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία σημειώθηκε στο εργοστάσιο βιομηχανικής ανακύκλωσης του ομίλου Grupo Ditecsa στο Μοντόρνες ντελ Βάγες.

Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους στην περιοχή να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους για να μην εισπνεύουν τις αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά και απομάκρυναν όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 500 μέτρων από το εργοστάσιο, το οποίο ανακυκλώνει βιομηχανικούς διαλυτες.

Έξι ιατρικά πληρώματα πρώτων βοηθειών εστάλησαν επιτόπου, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιφερειακής κυβέρνησης.

Η υπηρεσία πρόσθεσε πως δεν είναι σαφές τι ακριβώς καίγεται στο εργοστάσιο, όμως έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο της περιφέρειας για την αντιμετώπιση χημικής έκτακτης ανάγκης.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της καταλανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Twitter εικονίζουν το εργοστάσιο να έχει παραδοθεί στη φωτιά και πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού να κρύβουν τον ουρανό.

Ο όμιλος Grupo Ditecsa δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ικυ
ΙΚΥ: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας της Ουκρανίας για το πρόγραμμα Erasmus+
«Το ΙΚΥ λειτουργεί ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού τους Erasmus+ για τους Τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»
ΙΚΥ: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας της Ουκρανίας για το πρόγραμμα Erasmus+
βιβλία σε σχολείο
«Πολλαπλό Βιβλίο» με διαδικασίες-εξπρές: Αντιδράσεις για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στα σχολεία
Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. ζητά την απόσυρση της εγκυκλίου, κάνοντας λόγο για προχειρότητα και έλλειψη ουσιαστικής προετοιμασίας
«Πολλαπλό Βιβλίο» με διαδικασίες-εξπρές: Αντιδράσεις για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στα σχολεία
απθ
Αντιδράσεις στο ΑΠΘ για την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ – «Κίνδυνος για την έρευνα και τα έργα»
Τέσσερα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης καταψηφίζουν την απόφαση, κάνοντας λόγο για υπέρμετρη αύξηση, ελλιπή τεκμηρίωση και αντικίνητρα στην ερευνητική...
Αντιδράσεις στο ΑΠΘ για την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ – «Κίνδυνος για την έρευνα και τα έργα»