sdf
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
O επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων δηλώνει ότι έχει υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε απόψε ότι οποιαδήποτε μετακίνηση των στρατιωτικών θέσεων της Τουρκίας μετά τη λήξη της κατάπαυσης του πυρός των 120 ωρών, απόψε το βράδυ, θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στο συμπέρασμα ότι η Άγκυρα παραβίασε τη συμφωνία με την Ουάσινγκτον. Αναπόφευκτη συνέπεια του γεγονότος αυτού θα είναι η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας, σύμφωναμε το πρακτορείο Reuters.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Κούρδοι μαχητές ενημέρωσαν την Ουάσινγκτον ότι αποχώρησαν από τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανέφερε ότι έχουν αποσυρθεί "όλες οι δυνάμεις των YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), της βασικής συνιστώσας των SDF που όμως θεωρείται "τρομοκρατική οργάνωση" από την Τουρκία. Κατά συνέπεια, υλοποιήθηκαν όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.

"Έχουμε τηρήσει πλήρως τους όρους της εκεχειρίας (...) και αποσύραμε όλους τους μαχητές και τις δυνάμεις ασφαλείας από τη ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων", ανέφερε εξάλλου ο Ρεντούρ Χαλίλ, ένας από τους διοικητές των SDF.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία θα μεταβληθεί σε μόνιμη "μέχρι το τέλος του απογεύματος", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-Sputnik

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογες
Εκλογές στον Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Παρέμβασης»
Οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στη ΔΟΕ θα διεξαχθούν στις 10 Ιουνίου.
Εκλογές στον Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Παρέμβασης»
αφισα
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Χρόνια πολλά στη Γη μας»
«Σήμερα δεν γιορτάζουμε απλώς μια ημέρα. Γιορτάζουμε τη Γη μας — το σπίτι μας, την ανάσα μας, το μέλλον μας»
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Χρόνια πολλά στη Γη μας»
οικονομια
Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη 2% το πρώτο τρίμηνο του 2026 με «γκάζι» στις επενδύσεις
Θετικό αλλά συγκρατημένο ποδαρικό για την οικονομία το 2026: Ανάπτυξη 2% με στήριγμα από επενδύσεις και εξαγωγές
Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη 2% το πρώτο τρίμηνο του 2026 με «γκάζι» στις επενδύσεις
Κυριάκος Πιερρακάκης
Πιερρακάκης: Στα 1.600 ευρώ αυξάνεται το ακατάσχετο όριο των τραπεζικών λογαριασμών
Υπουργείο Οικονομικών: Πώς διαμορφώνεται το νέο ακατάσχετο όριο για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες
Πιερρακάκης: Στα 1.600 ευρώ αυξάνεται το ακατάσχετο όριο των τραπεζικών λογαριασμών