Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γερμανία

«Παραφροσύνη» χαρακτηρίζει την συμμετοχή των μαθητών στις διαδηλώσεις της Παρασκευής για το Κλίμα χωρίς να αναπληρώνονται οι χαμένες ώρες μαθήματος, ο επικεφαλής της Ένωσης Εκπαιδευτικών Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ και ασκεί κριτική στην στάση της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ.

«Είναι καταπληκτικό όταν οι πολιτικοί επαινούν τις διαδηλώσεις ως πολιτική εκπαίδευση, αλλά σχεδόν κανένα κρατίδιο δεν κατάφερε να προσφέρει περισσότερες διδακτικές ώρες. Και τώρα οι απουσίες της Παρασκευής χαρακτηρίζονται πολιτική εκπαίδευση. Αυτό είναι παραφροσύνη!», δηλώνει ο κ. Μάιντινγκερ σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και χαρακτηρίζει «αστείο» το γεγονός ότι η Καγκελάριος επαινεί την δράση των μαθητών, αν και οι κινητοποιήσεις τους στρέφονται κατά της πολιτικής της για το Κλίμα.

Τονίζει δε ότι οι περισσότεροι μαθητές αντιλαμβάνονται πλέον τις Παρασκευές ως άδεια για απουσία χωρίς συνέπειες.

«Οι διαδηλώσεις αυτές δεν είναι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις», προσθέτει και εκτιμά ως προβληματικό το γεγονός ότι το κράτος δεν εφαρμόζει την υποχρεωτική φοίτηση των μαθητών, αλλά και την μετατόπιση της ευθύνης από το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας στις τοπικές κυβερνήσεις των κρατιδίων.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Στρατολογική κατάσταση: Οι νέοι κανόνες για έκδοση, χρήση και επιβεβαίωση εγγράφων
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος έκανε επέμβαση στην Αθήνα μέσω Κίνας και έγραψε ιστορία στην τηλεχειρουργική
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων