Thumbnail
Το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος εξετάζει ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Γαλλία σε μια προσπάθεια να επιλύσει την κοινωνικο-οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε το κύμα διαδηλώσεων των "Κίτρινων Γιλέκων" σε εθνικό επίπεδο, ενώ αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για τη διενέργειά του σε περίπτωση που ο πρόεδρος δώσει το 'πράσινο φως', αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Journal du Dimanche επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Μακρόν εξετάζει πιθανή διοργάνωση του δημοψηφίσματος στις 26 Μαϊου, την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα είναι "πολύ μεγάλες", σύμφωνα με το έντυπο.

Οι πηγές επισημαίνουν ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εκλογές στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών--υπεύθυνη και για τα δημοψηφίσματα--έχουν ήδη κρατήσει τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια που χρειάζονται για το δημοψήφισμα και αναμένουν το "πράσινο φως" από τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μακρόν είναι σχεδόν αποφασισμένος για το δημοψήφισμα, ωστόσο το έντυπο δεν δημοσιεύει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο το δημοψήφισμα.

Το κίνημα των αυτοαποκαλούμενων "Κίτρινων Γιλέκων" που πραγματοποιεί συστηματικά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχει στιγματιστεί από βίαια επεισόδια σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου και παρότι η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να μην αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα--που υπήρξαν η αφορμή για τις διαδηλώσεις--και ταυτόχρονα εισήγαγε άλλα μέτρα για τη βελτίωση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν να διαδηλώνουν ανά τη χώρα κάθε σαββατοκύριακο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elliniko_alphavito
ΠΕΦ: «Υπεράσπιση της ελληνικής γλώσσας στην Παγκόσμια Ημέρα της Γλώσσας»
Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων επισημαίνει τη σημασία της γλωσσικής παιδείας και καλεί σε υπεράσπιση της γλώσσας απέναντι σε σύγχρονες προκλήσεις
ΠΕΦ: «Υπεράσπιση της ελληνικής γλώσσας στην Παγκόσμια Ημέρα της Γλώσσας»
Σύμβαση για την αξιοποίηση ακινήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Σύμβαση για την αξιοποίηση ακινήτων μέσω Υπερταμείου
Σοφία Ζαχαράκη: «Για πρώτη φορά, ξεκινά ένα οργανωμένο έργο αξιοποίησης της περιουσίας των δημόσιων πανεπιστημίων»
Πολυτεχνείο Κρήτης: Σύμβαση για την αξιοποίηση ακινήτων μέσω Υπερταμείου
Κλειστά σχολεία
Όλα τα ίδια αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν: «Εθνικός Διάλογος» σε σχολικές αίθουσες περασμένων εποχών.
Η εικόνα του Χριστού παρούσα αλλά έχει απομακρυνθεί από το κέντρο του τοίχου, εκείνου που βρίσκεται απέναντι από τους μαθητές, και έχει τοποθετηθεί...
Όλα τα ίδια αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν: «Εθνικός Διάλογος» σε σχολικές αίθουσες περασμένων εποχών.