Thumbnail
Το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος εξετάζει ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Γαλλία σε μια προσπάθεια να επιλύσει την κοινωνικο-οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε το κύμα διαδηλώσεων των "Κίτρινων Γιλέκων" σε εθνικό επίπεδο, ενώ αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για τη διενέργειά του σε περίπτωση που ο πρόεδρος δώσει το 'πράσινο φως', αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Journal du Dimanche επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Μακρόν εξετάζει πιθανή διοργάνωση του δημοψηφίσματος στις 26 Μαϊου, την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα είναι "πολύ μεγάλες", σύμφωνα με το έντυπο.

Οι πηγές επισημαίνουν ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εκλογές στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών--υπεύθυνη και για τα δημοψηφίσματα--έχουν ήδη κρατήσει τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια που χρειάζονται για το δημοψήφισμα και αναμένουν το "πράσινο φως" από τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μακρόν είναι σχεδόν αποφασισμένος για το δημοψήφισμα, ωστόσο το έντυπο δεν δημοσιεύει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο το δημοψήφισμα.

Το κίνημα των αυτοαποκαλούμενων "Κίτρινων Γιλέκων" που πραγματοποιεί συστηματικά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχει στιγματιστεί από βίαια επεισόδια σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου και παρότι η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να μην αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα--που υπήρξαν η αφορμή για τις διαδηλώσεις--και ταυτόχρονα εισήγαγε άλλα μέτρα για τη βελτίωση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν να διαδηλώνουν ανά τη χώρα κάθε σαββατοκύριακο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραπεζικές απάτες
Ψηφιακές κατασχέσεις με ένα κλικ: Ποιοι λογαριασμοί μπαίνουν σε άμεσο μπλόκο και τι ισχύει για το ακατάσχετο
Τι αλλάζει με τη νέα διάταξη, ποιοι κινδυνεύουν και πώς ενεργοποιείται το ακατάσχετο
Ψηφιακές κατασχέσεις με ένα κλικ: Ποιοι λογαριασμοί μπαίνουν σε άμεσο μπλόκο και τι ισχύει για το ακατάσχετο
τριτο
Δημοσκόπηση του Politico φανερώνει πως ο κόσμος θεώρει πιθανό έναν Τρίτο Παγκόσμιος Πόλεμο μέσα στην επόμενη 5ετία
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πολίτες από ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία θεωρούν ότι ο πλανήτης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος
Δημοσκόπηση του Politico φανερώνει πως ο κόσμος θεώρει πιθανό έναν Τρίτο Παγκόσμιος Πόλεμο μέσα στην επόμενη 5ετία
αστυν
2 νεκροί και ένας τραυματίας σε επίθεση με πυροβόλο όπλο σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ
Η ανακοίνωση της διεύθυνσης του πανεπιστημίου τονίζει ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε, χωρίς να έχουν ακόμα...
2 νεκροί και ένας τραυματίας σε επίθεση με πυροβόλο όπλο σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ