Νορβηγία: Ελληνικό τάνκερ συγκρούστηκε με πολεμικό πλοίο
Ελληνικών συμφερόντων είναι το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Νορβηγίας, σε φιόρδ της χώρας

Τα 23 μέλη του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου M/T SOLA TS , μεταξύ των οποίων είναι και τρεις Έλληνες, είναι καλά στην υγεία τους.

Το δεξαμενόπλοιο ανήκει στην εταιρεία Tsakos Columbia Management S.A., ενώ το σκάφος του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού είναι το KNM HELGE INGSTAD.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα ενώ το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ ήταν προσδεμένο σε ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση τοπικού πιλότου-πλοηγού.

Η διαχειρίστρια εταιρεία, αναφέρει πως το πλοίο SOLATS έχει περιορισμένες, ελάσσονος έκτασης υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε καμία ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Από την άλλη, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο σκάφος του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού, τα 137 μέλη του οποίου απομακρύνθηκαν από το πλοίο.

H Tsakos Columbia Management ("TCM") S.A., αναφέρει επίσης ότι εστίασε τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό, ενώ εκφράζει και την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλα τα μέλη του πληρώματος του νορβηγικού πολεμικού πλοίου.

Προς το παρόν, το δεξαμενόπλοιο M/T SOLA TS βρίσκεται πλησίον του σημείου του ατυχήματος και είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί για ελλιμενισμό σε γειτονικό λιμένα, με χρήση δικής του ισχύος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η εταιρεία TSAKOS ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή, τόσο με τον Kαπετάνιο του M/T SOLA TS όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Photo: Marit Hommedal/AFP/Getty Images

σχετικά άρθρα