Thumbnail
Συνεχίζεται η διπλωματική "κόντρα" για την υπόθεση Σκριπάλ

Η Ρωσία ανακοίνωσε στη Βρετανία ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους «λίγοι περισσότεροι από 50» διπλωμάτες της, καθώς επιδεινώνεται η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Δύσης μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι.

Μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από το Λονδίνο, η Μόσχα ανταπέδωσε απελαύνοντας 23 Βρετανούς διπλωμάτες.

Ωστόσο χθες Παρασκευή ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα Λόρι Μπρίστοου εκλήθη εκ νέου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του ζητήθηκε να περιορίσει τη βρετανική διπλωματική αποστολή στο μέγεθος της αντίστοιχης ρωσικής στο Λονδίνο.

Σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως η Βρετανία θα πρέπει να μειώσει κατά «λίγο περισσότερα από 50» τα μέλη του διπλωματικού της προσωπικού στη Ρωσία.

«Ζητήσαμε ισοτιμία. Οι Βρετανοί έχουν 50 περισσότερους διπλωμάτες από τους Ρώσους», επεσήμανε.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι ακόμη 50 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους, η Ζαχάροβα απάντησε: «Λίγοι περισσότεροι από 50».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ
Στο στόχαστρο της «Συσπείρωσης» η καθυστέρηση της Γενικής Συνέλευσης και η απουσία θέσης για την απεργία της Πρωτομαγιάς
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ
Έκρηξη σε σπίτι στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από την οποία τραυματίστηκαν αστυνομικοί
Τρομακτική έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί τινάζονται στον αέρα από το ωστικό κύμα (βίντεο)
Η στιγμή που η κατοικία ισοπεδώνεται μόλις οι αστυνομικοί ανοίγουν την πόρτα
Τρομακτική έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί τινάζονται στον αέρα από το ωστικό κύμα (βίντεο)