Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το όνομα 'Εθνική Συμμαχία' πρότεινε η Μαρίν Λεπέν για τη μετονομασία του 'Εθνικού Μετώπου', στο τιμόνι του οποίου επανεξελέγη σήμερα σχεδόν παμψηφεί, καθώς ήταν και η μοναδική υποψήφια

Η πρόταση για την αλλαγή του ονόματος θα τεθεί σε ψηφοφορία, αλλά το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να γίνει γνωστό σε λιγότερο από έξι εβδομάδες. Η Λεπέν σημείωσε ότι το νέο όνομα πρέπει να εκφράζει την επιθυμία για ένωση και να αποτελέσει σύνθημα.

Η 49χρονη Λεπέν διοικεί το κόμμα από τότε που διαδέχτηκε τον πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, το 2011, ενώ από σήμερα του στερεί και τον τελευταίο τίτλο, αυτόν του επιτίμου προέδρου, που είχε μέχρι τώρα ο ιστορικός συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου και πρόεδρος του επί 39 χρόνια, από το 1972 έως το 2011.

Τα περίπου 1.500 μέλη που ήταν παρόντα στο 16ο συνέδριο του κόμματος το οποίο διεξάγεται στη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία, ενέκριναν εξάλλου σε ποσοστό 79,7% (έναντι 20,2% κατά) τα νέα καταστατικά του κόμματος που καταργούν την επίτιμη προεδρία, ανακοίνωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

Η Λεπέν αρχίζει την τρίτη θητεία της με φιλοδοξία να "αποδαιμονοποιήσει" το κόμμα της για να το μετατρέψει σε κόμμα εξουσίας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της αυτής, θα προτείνει το απόγευμα στα μέλη ένα νέα όνομα για το κόμμα. Το σχέδιο αλλαγής του ονόματος φαίνεται να υποστηρίζει το 52% των μελών, καθώς πριν από το συνέδριο περίπου 30.000 υποστηρικτές είχαν συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το επιθυμητό όνομα του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με αξιωματούχους του κόμματος.

Στο συνέδριο δεν παρέστη ο  Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος είχε ήδη προειδοποιηθεί από τη διεύθυνση του FN ότι θα του απαγορευόταν η είσοδος καθώς είχε αποκλειστεί από μέλος του κόμματος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σημα
Ο Παναγιώτης Μπερλής των «Διάφανων Κρίνων» σε ένα acoustic live στο ΣΗΜΑ το Σάββατο 6 Ιουνίου
Ακουστική live εμφάνιση του Παναγιώτη Μπερλή στο ΣΗΜΑ με μνήμες από τα «Διάφανα Κρίνα»
Ο Παναγιώτης Μπερλής των «Διάφανων Κρίνων» σε ένα acoustic live στο ΣΗΜΑ το Σάββατο 6 Ιουνίου
Καλαμάτα: Με 45 μαχαιριές σε σώμα και πρόσωπο σκότωσε την 39χρονη ο γυναικοκτόνος
Καλαμάτα: Με 45 μαχαιριές σε σώμα και πρόσωπο σκότωσε την 39χρονη ο γυναικοκτόνος
Η Βασιλική ήταν πεσμένη στο πάτωμα και συνέχιζε να τη μαχαιρώνει - «Την ζήλευε παθολογικά», λέει φίλη της
Καλαμάτα: Με 45 μαχαιριές σε σώμα και πρόσωπο σκότωσε την 39χρονη ο γυναικοκτόνος