Thumbnail
Καναδάς

Μπορεί οι βασιλικοί πιγκουίνοι να αντέχουν στο κρύο, όμως ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι αποφάσισε να προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του ένα ζεστό καταφύγιο για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, λόγω του πολικού ψύχους που εξακολουθεί να επικρατεί στον Καναδά.

"Με το κρύο που κάνει τώρα, οι βασιλικοί πιγκουίνοι μένουν μέσα, μαζί με τα άλλα είδη πιγκουίνων. Το κοινό μπορεί πάντως να τους βλέπει", εξήγησε η φύλακας Μαλού Σελί μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Στον ζωολογικό κήπο φιλοξενούνται 10 βασιλικοί πιγκουίνοι, εκ των οποίων ένας είναι μόλις 5 μηνών.

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι, όπως και τα ξαδέλφια τους, οι αυτοκρατορικοί, αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αισθάνονται άνετα στο χιόνι και τους χειμερινούς μήνες κάνουν ελεύθερα τις βόλτες τους στον ζωολογικό κήπο.

Όχι όμως φέτος.

Οι κτηνίατροι έχουν ορίσει ως ελάχιστη ασφαλή θερμοκρασία τους -25 βαθμούς Κελσίου για να τους αφήνουν έξω.

Την Κυριακή, το θερμόμετρο έδειχνε -30 βαθμούς στο Κάλγκαρι.

Οι πιγκουίνοι δεν ήταν οι μοναδικοί που στερήθηκαν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στον Καναδά.

Σε πολλές πόλεις οι υπαίθριες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ή μεταφέρθηκαν σε κλειστούς χώρους λόγω του κρύου. Εδώ και μία εβδομάδα σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω του ακραίου ψύχους. Σήμερα το μεσημέρι στην πόλη Γιουρίκα, στον βόρειο Καναδά, καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία, στους -40,5 βαθμούς. Στο Πρινς Ρούπερτ της Βρετανικής Κολομβίας οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες: είχε μόλις -7,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, οι συνθήκες θα αρχίσουν να βελτιώνονται από αύριο και η θερμοκρασία θα επανέλθει σταδιακά στο φυσιολογικό για την εποχή.

Φ.Γ.
(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανδρουλάκης νίκος
Ανδρουλάκης - ΔΕΘ: «Κολλέγια τρίτης και τέταρτης διαλογής έγιναν πανεπιστήμια»
Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.
Ανδρουλάκης - ΔΕΘ: «Κολλέγια τρίτης και τέταρτης διαλογής έγιναν πανεπιστήμια»
Gigantes
Παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στο φούρνο και τα μυστικά που τους απογειώνουν
Τα παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο τραπέζι μας
Παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στο φούρνο και τα μυστικά που τους απογειώνουν