Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αναχαιτίσθηκε από ρωσικό μαχητικό Su-27

Ένα μαχητικό F-16 του ΝΑΤΟ επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου, αλλά αναχαιτίσθηκε από ρωσικό μαχητικό Su-27, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο το αμερικανικό μαχητικό επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός, ενώ πετούσε πάνω από τα διεθνή ύδατα της Θάλασσας της Βαλτικής με προορισμό το Καλίνινγκραντ. Το αεροσκάφος συνόδευαν μαχητικά αεροσκάφη Su-27 της αεροπορίας Ναυτικού.

Ένα από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιχείρησε τότε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός, αλλά εμποδίστηκε από ένα ρωσικό μαχητικό SU-27 της συνοδείας, το οποίο «έδειξε» στο F-16 τον οπλισμό του, κουνώντας τα φτερά του. Μετά τον ελιγμό αυτό το F-16 απομακρύνθηκε.

Ο Ρώσος υπουργός Αμύνης, μιλώντας εξάλλου σήμερα σε σύσκεψη του υπουργείου Αμύνης, δήλωσε ότι η κατάσταση στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας επιδεινώνεται εξαιτίας της αυξανόμενης στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ενισχύει την παρουσία της στις χώρες της Βαλτικής, βελτιώνει τις υποδομές της σε λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες στρατιωτικές μονάδες.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, ότι προχθές ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 κατά την διάρκεια πτήσης που πραγματοποιούσε σε διεθνή εναέριο χώρο προσέγγισε ένα σουηδικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο. Το περιστατικό επιβεβαίωσε σήμερα το Σουηδικό Υπουργείο Αμύνης στο πρακτορείο Tass.

«Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα στον διεθνή εναέριο χώρο. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε και να πούμε σε ποιά απόσταση έφθασαν τα δύο αεροσκάφη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Αμύνης Γιέσπερ Τενγκρούτ.

Στη ιστοσελίδα του υπουργείου Αμύνης της Σουηδίας αναφέρονται τα εξής σε σχέση με το περιστατικό: «Δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο στο γεγονός ότι τα σουηδικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν ασκήσεις αναγνωρίζονται από τα ρωσικά. Ωστόσο αυτή τη φορά οι ενέργειες του ρώσου πιλότου μπορούν να χαρακτηριστούν 'ιδιαίτερες' και λόγω της απόστασης στην οποία βρέθηκαν τα δύο αεροσκάφη, η οποία ήταν άκρως ασήμαντη». Το σουηδικό υπουργείο ενημέρωσε την κυβέρνηση για το περιστατικό αυτό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γάμος της κόρης του Κωστόπουλου
Αντιδράσεις για τον γάμο της κόρης Κωστοπούλου σε αρχαιολογικό χώρο: «Προσβολή του μνημειακού πλούτου»
Η καταγγελία της Δ. Κουτσούμπα για τον γάμο της κόρης του Κωστόπουλου σε αρχαιολογικό χώρο
Αντιδράσεις για τον γάμο της κόρης Κωστοπούλου σε αρχαιολογικό χώρο: «Προσβολή του μνημειακού πλούτου»
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Βοήθεια» φώναζε η 39χρονη - Τη δολοφόνησε με τα παιδιά τους στο διπλανό δωμάτιο
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Ο 41χρονος σκότωσε τη γυναίκα του ενώ στο διπλανό δωμάτιο ήταν τα ανήλικα παιδιά τους
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Βοήθεια» φώναζε η 39χρονη - Τη δολοφόνησε με τα παιδιά τους στο διπλανό δωμάτιο