Thumbnail
Για «επαιτεία»

Αγανάκτηση για την αστυνομία έχει προκαλέσει στη Ρωσία η βίαιη σύλληψη 10χρονου που απήγγελλε ποιήματα σε δρόμο στο κέντρο της Μόσχας .

Το βίντεο της σύλληψης, το οποίο τραβήχθηκε με κινητό τηλέφωνο, μεταδόθηκε από πολλά ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και δείχνει το παιδί να φωνάζει «Σώστε με!», ενώ πολλοί αστυνομικοί το μεταφέρουν δια της βίας σε περιπολικό.

Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο μικρός Όσκαρ Μιρόνοφ ζητιάνευε στον δρόμο, κάτι που απαγορεύεται εκ του νόμου. Ωστόσο, ο πατέρας του διαβεβαίωσε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του διάβαζε ποιήματα για να δουλέψει το υποκριτικό ταλέντο του και ότι η μητριά του τον παρακολουθούσε, καθισμένη σε γειτονικό παγκάκι.

Η μητριά του Όσκαρ ήταν εκείνη που βιντεοσκόπησε τη σκηνή και κατόπιν τον ακολούθησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα οπου τον μετέφεραν. Οι δυο τους παρέμειναν εκεί επί περίπου τέσσερις ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Ovdinfo που παρακολουθεί τις προσαγωγές και τις συλλήψεις στη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από αυτό το επεισόδιο, δημοσιογράφος της εφημερίδας Μοσκόφσκι Κομσομόλετς είχε πλέξει το εγκώμιο του Όσκαρ, αναρτώντας και ένα βίντεο του στο Facebook. Στο βίντεο αυτό ο μικρός απαγγέλλει τον περίφημο μονόλογο «Να ζει κανείς ή να μην ζει» από τον Άμλετ του Σαίξπηρ, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Αρμπάτ.

Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, στον πατέρα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ρουβλιών (περίπου 8 ευρώ) για μη άσκηση της γονικής εποπτείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

presveia venezouelas vrazilia
Απαγωγή του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας λίγο μετά την αποφυλάκισή του
Την είδηση έκαναν γνωστή μέλη της οικογένειάς του και πολιτικοί του σύμμαχοι, μεταξύ αυτών και η γνωστή αντιπολιτευόμενη ηγέτιδα Μαρία Κορίνα...
Απαγωγή του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας λίγο μετά την αποφυλάκισή του
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
LIVE – Βουλή: Στις 2μμ η συζήτηση για την αντιστοίχιση πτυχίων αποφοίτων ΤΕΙ
Στη Βουλή σήμερα η «τύχη» 400.000 αποφοίτων ΤΕΙ - Το alfavita συνδέεται ζωντανά για να παρακολουθήσετε LIVE τη συζήτηση
LIVE – Βουλή: Στις 2μμ η συζήτηση για την αντιστοίχιση πτυχίων αποφοίτων ΤΕΙ