Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για «επαιτεία»

Αγανάκτηση για την αστυνομία έχει προκαλέσει στη Ρωσία η βίαιη σύλληψη 10χρονου που απήγγελλε ποιήματα σε δρόμο στο κέντρο της Μόσχας .

Το βίντεο της σύλληψης, το οποίο τραβήχθηκε με κινητό τηλέφωνο, μεταδόθηκε από πολλά ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και δείχνει το παιδί να φωνάζει «Σώστε με!», ενώ πολλοί αστυνομικοί το μεταφέρουν δια της βίας σε περιπολικό.

Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο μικρός Όσκαρ Μιρόνοφ ζητιάνευε στον δρόμο, κάτι που απαγορεύεται εκ του νόμου. Ωστόσο, ο πατέρας του διαβεβαίωσε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του διάβαζε ποιήματα για να δουλέψει το υποκριτικό ταλέντο του και ότι η μητριά του τον παρακολουθούσε, καθισμένη σε γειτονικό παγκάκι.

Η μητριά του Όσκαρ ήταν εκείνη που βιντεοσκόπησε τη σκηνή και κατόπιν τον ακολούθησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα οπου τον μετέφεραν. Οι δυο τους παρέμειναν εκεί επί περίπου τέσσερις ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Ovdinfo που παρακολουθεί τις προσαγωγές και τις συλλήψεις στη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από αυτό το επεισόδιο, δημοσιογράφος της εφημερίδας Μοσκόφσκι Κομσομόλετς είχε πλέξει το εγκώμιο του Όσκαρ, αναρτώντας και ένα βίντεο του στο Facebook. Στο βίντεο αυτό ο μικρός απαγγέλλει τον περίφημο μονόλογο «Να ζει κανείς ή να μην ζει» από τον Άμλετ του Σαίξπηρ, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Αρμπάτ.

Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, στον πατέρα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ρουβλιών (περίπου 8 ευρώ) για μη άσκηση της γονικής εποπτείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: Ποια είναι τα 59 άτομα από τον χώρο της Παιδείας που στηρίζουν την «ΕΛΑΣ»
Στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη της ΕΛΑΣ με 300+1 υπογραφές – 59 από τον χώρο της Παιδείας
Αλέξης Τσίπρας: Ποια είναι τα 59 άτομα από τον χώρο της Παιδείας που στηρίζουν την «ΕΛΑΣ»