Τα ονόματα των υπόπτων για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της εταιρείας Yahoo!, το 2014, αναμένεται να ανακοινώσουν οι αρχές των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι στη "διαρροή" που είχε προκληθεί τότε περισσότεροι από ένα δισ. λογαριασμοί χρηστών εκτέθηκαν.
Σύμφωνα με το Associated Press και το Reuters, τα οποία επικαλούνται πηγές κοντά στις εισαγγελικές αρχές, επισημαίνουν ότι Ρώσοι πράκτορες θα κατηγορηθούν για σειρά επιθέσεων hacking σε βάρος της Yahoo!.
Επίσημη ανακοίνωση θα κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μέσα στην ημέρα.
Ακόμη, σύμφωνα με τη Washington Post, κατηγορίες θα απαγγελθούν σε δύο Ρώσους πράκτορες και δύο χάκερ, με αντικείμενο τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση το 2014.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας έχει κατηγορήσει στο παρελθόν Ρώσους χάκερ, καθώς και πολίτες από την Κίνα και το Ιράν, για τις εν λόγω κυβερνοεπιθέσεις, ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη υπόθεση σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων που θα φτάσει στα δικαστήρια.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών για κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ