Thumbnail
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ «είναι ένας δικτάτορας, χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος της δεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, αντιδρώντας σε δηλώσεις του σύρου προέδρου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «ευπρόσδεκτη» τη θέση του Φιγιόν για τη Συρία.

«Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι ένας δικτάτορας, χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους και εφιστώ την προσοχή των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στο γεγονός ότι δεν είναι οπωσδήποτε απαραίτητο να προσφέρονται στη χειραγώγηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Φιγιόν σε συνέντευξή του στα δίκτυα BFMTV και RMC.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Φρανσουά Φιγιόν στη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε τη Δευτέρα από πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο σύρος πρόεδρος είχε υποστηρίξει πως «οι δηλώσεις του για την τρομοκρατία, το γεγονός ότι καθιστά προτεραιότητα την καταπολέμηση των τρομοκρατών και δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων χωρών, είναι πράγματα ευπρόσδεκτα».

«Βλέπει κανείς πως πρόκειται για χειραγώγηση. Ένας δικτάτορας που κάνει δηλώσεις μπροστά στις γαλλικές τηλεοράσεις για τη γαλλική πολιτική, αυτό αποκαλείται χειραγώγηση», επέμεινε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο οποιός υποστηρίζει τη διεξαγωγή ενός διαλόγου με όλους τους πρωταγωνιστές της συριακής σύγκρουσης.

«Όχι, δεν επιθυμώ τη διατήρηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία», συνέχισε. «Είναι ένας δικτάτορας με αιματηρό παρελθόν (...). Λέω απλώς (...) ότι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει την υποστήριξη ενός μέρους του λαού του (...) και η γαλλική διπλωματία και η δυτική διπλωματία, αρνούμενες ακόμη και την ιδέα να μιλήσουν με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, αποκλείσθηκαν από τη συριακή σύγκρουση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουλιαγμένη
Θρίλερ στη Βουλιαγμένη: Η κάμερα του 34χρονου δύτη κατέγραψε σε βίντεο τον θάνατό του
Συγκλονίζουν τα πλάνα από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια – Το Σάββατο η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού
Θρίλερ στη Βουλιαγμένη: Η κάμερα του 34χρονου δύτη κατέγραψε σε βίντεο τον θάνατό του
Ο Συνήγορος του Πολίτη, λογότυπο
Συνήγορος του Πολίτη: Ζητά την επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Επίσημο έγγραφο προς το ΙΕΠ για καθολική επαναφορά του μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Συνήγορος του Πολίτη: Ζητά την επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
ακίνητα
Ακίνητα: Στα 782 δισ. η περιουσία των Ελλήνων – Ποιες περιοχές «κολυμπούν» στο χρήμα
Πώς ο ΕΝΦΙΑ αποκάλυψε την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Ακίνητα: Στα 782 δισ. η περιουσία των Ελλήνων – Ποιες περιοχές «κολυμπούν» στο χρήμα
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση στις αιτήσεις για Ωνάσεια - Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Νέα καταληκτική ημερομηνία – Ποιοι προλαβαίνουν να υποβάλουν αίτηση σε Πρότυπα, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2026-2027
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση στις αιτήσεις για Ωνάσεια - Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία