Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κλειστά τα σύνορα με την Λιβύη για 15 ημέρες

Είναι φανερό ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν πραγματοποιεί τρομοκρατικά χτυπήματα μόνο δυτικές χώρες. Αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα, καθώς η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του βομβιστή-καμικάζι σε λεωφορείο της προεδρικής φρουράς της Τυνησίας, την περασμένη Τρίτη, με αποτέλεσμα το θάνατο 12 ανθρώπων.

Αυτή η επίθεση αυτοκτονίας αποτελεί την τρίτη κατά που πραγματοποεί το Ι.Κ φέτος στη βορειοαφρικανική χώρα, έπειτα από τις επιθέσεις στο μουσείο Μπάρντο τον Μάρτιο και στο Σους τον Ιούνιο, όπου συνολικά σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, στο οποίο προήδρευσε ο πρόεδρος της Τυνησίας, Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, αποφάσισε «το κλείσιμο των συνόρων με την Λιβύη για ένα διάστημα 15 ημερών, αρχής γενομένης από τα μεσάνυκτα (της Τετάρτης), ενώ θα ενισχύσει την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της και τα μέτρα στα αεροδρόμια», όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στα social media, το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης, Τυνήσιος με το όνομα «Αμπού Αμπντάλα αλ Τουνίζι», που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και «ανατινάχθηκε».

Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία αυτού του άνδρα όπου φορά λευκά ρούχα και ένα γιλέκο με εκρηκτικά, έχει ορθώσει το δάκτυλό του και έχει καλύψει το κεφάλι και το πρόσωπό του με ένα μαντήλι.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η επίθεση διαπράχθηκε με μια ζώνη με 10 κιλά εκρηκτικών Semtex, μια πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
Τελεσίγραφο Νίκου Παππά σε Αλέξη Τσίπρα - «Για να υπάρξει γάμος πρέπει να το θέλουν και οι δύο»
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
Συντάξεις
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015
Το αίτημα αφορά περίπου 2.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον Ιούλιο του 2013, κατ’ εφαρμογή των τότε δημοσιονομικών...
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015