Thumbnail
Η ανακοίνωση του ξεπουλήματος του Κρατικού Λαχείου είναι η τελευταία πράξη του δράματος στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με στόχο τη μεταβίβαση όλου του τζόγου και των εσόδων του στον ιδιωτικό τομέα με βασικό παίκτη τον Σωκράτη Κόκκαλη. Οι κινήσεις ήταν χειρουργικές και με ακρίβεια, ώστε να έρθει να κουμπώσει σε τιμή που αντιστοιχεί στα έσοδα δύο χρόνων, η παραχώρηση και του τελευταίου εναπομείναντος εσόδου από το τζόγο.

 

ρεπορτάζ: alfavita.gr

Η ανακοίνωση του ξεπουλήματος του Κρατικού Λαχείου είναι η τελευταία πράξη του δράματος στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με στόχο τη μεταβίβαση όλου του τζόγου και των εσόδων του στον ιδιωτικό τομέα, με βασικό παίκτη τον Σωκράτη Κόκκαλη. Οι κινήσεις ήταν χειρουργικές και με ακρίβεια, ώστε να έρθει να κουμπώσει σε τιμή που αντιστοιχεί στα έσοδα δύο χρόνων, η παραχώρηση και του τελευταίου εναπομείναντος εσόδου από το τζόγο.

Από το 1999  μέχρι σήμερα γίνεται η απευθείας ανάθεση στην Intralot όλων των υπηρεσιών του ΟΠΑΠ από την εταιρία του Σ. Κόκκαλη, επί Ν.Δ. (το 2007) σφραγίστηκε η τεχνολογική ομηρία του  ΟΠΑΠ και επί ΠΑΣΟΚ (τον Ιούλιο του 2009) επιβλήθηκε και εμπορικός γάμος των δύο δημιουργώντας την OPAP Investment Limited, Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l.

Παράλληλα με τα σφιχταγκαλιάσματα του  κράτους με τη γνωστή πολυεθνική, μεθοδεύτηκε η σταδιακή απαξίωση του οργανισμού με τον εξανεμισμό των κερδών του. Αυτό μάλιστα έγινε με ψευδή στοιχεία όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι ένα χρόνο πριν. Στοιχεία όπου παραδέχτηκε τότε το γενικό λογιστήριο του κράτους ότι  ήταν ψευδή, όταν οι εργαζόμενοι απείλησαν να προσφύγουν δικαστικά.

Ο οργανισμός είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός που το 2010 είχε καθαρά κέρδη 80.430.000 ευρώ και με λειτουργικά έξοδα που ανέρχονται στο 1,18% του τζίρου. Αποτελεί συγχρόνως το μοναδικό έσοδο για πολλούς φορείς του Δημοσίου στηρίζοντας την κοινωνική πρόνοια, που σήμερα καταργείται.

Η Intralot που μέσω της τεχνικής υποστήριξης στον ΟΠΑΠ πλούτισε τον Κόκκαλη όλα αυτά τα χρόνια με πολλά δις ευρώ, αφού απελευθερώθηκε και το νομικό πλαίσιο για παιχνίδια και φρουτάκια παίρνει και το τελευταίο δωράκι από το Ελληνικό κράτος που λέγεται Κρατικό Λαχείο. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα