Thumbnail
Από την επιμήκυνση στις περικοπές, της Πανελλήνιας ένωσης υπαλλήλων ΟΑΕΔ

 

Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2012
Α.Π.313 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την επιμήκυνση στις περικοπές 

Ο εμπαιγμός των ανέργων

Προκλητικά ασυνεπής  εμφανίζεται και αυτή η Κυβέρνηση όσον αφορά στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τις μετεκλογικές της επιλογές. Η Ανεργία συνεχίζει να ανεβαίνει με φρενήρεις ρυθμούς καταγράφοντας ιστορικά υψηλά, με το ¼ του εργατικού δυναμικού να παραμένει στην οδυνηρή κατάσταση της ανεργίας.  Ενώ η αύξηση της ανεργίας δεν έχει τέλος, αντί να εφαρμοστούν πολιτικές που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αντί να εφαρμοστούν πολιτικές περαιτέρω στήριξης των ανέργων, αντί η κυβέρνηση να είναι στοιχειωδώς συνεπής με τις προεκλογικές της υποσχέσεις αλλά και τη μετεκλογική συμφωνία   που ανέφερε  επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα έτος, έχουμε  το σημαντικό περιορισμό όλων των επιδομάτων, με την αναδρομική  επιβολή πλαφόν στη λήψη των ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας,  οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, ερχόμαστε καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο με τους συνανθρώπους μας που αναζητούν μάταια την εξαγγελθείσα κυβερνητική συμφωνία για επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας και σοκάρονται από την εκ διαμέτρου αντίθετη εφαρμοζόμενη πολιτική περικοπής επιδομάτων και τη γενικότερη εγκατάλειψη των ανέργων.

Τασσόμαστε  αλληλέγγυοι με τα αιτήματα των ανέργων κ τον καθημερινό τους αγώνα για επιβίωση.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι τότε και τώρα, με τις περικοπές που προβλέπονταν στο επίδομα ανεργίας από το πρώτο κιόλας μνημόνιο

Καταγγέλλουμε  την Κυβέρνηση    για την ακολουθούμενη πολιτική της που οδηγεί στην ανεργία στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο  τομέα (διαθεσιμότητα), παρασύροντας τους πολίτες στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Είμαστε υπέρ του δικαιώματος για σταθερή εργασία και  δηλώνουμε  ότι θα αγωνιστούμε στο πλευρό των ανέργων, έτσι ώστε να ματαιωθεί αυτή η πολιτική. Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο για τα αυτονόητα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
δημόκριτος δημοκρίτειο δπθ
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάζει έναν ακαδημαϊκό βοηθό ΤΝ που θωρακίζει την αξιοπιστία της γνώσης και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια