Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Λιβαδάκι του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η φωτιά έχει διασπαστεί σε τρία ενεργά μέτωπα, κινούμενη κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, προκαλώντας συνεχή αναζωπύρωση των εστιών.
Εντολές εκκένωσης για τέσσερις περιοχές μέσω 112
Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και της εγγύτητας των μετώπων με οικισμούς, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση διαδοχικών προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112:
- Αρχικό μήνυμα ετοιμότητας: Εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καρύστου.
- Εκκένωση Θεατρούπολης: Κλήθηκαν όσοι βρίσκονταν στον οικισμό να απομακρυνθούν άμεσα μέσω της παραλιακής οδού με κατεύθυνση προς την Κάρυστο.
- Εκκένωση ΟΣΜΑΕΣ και Ερωδιού: Ακολούθησε νέα εντολή απομάκρυνσης για τους κατοίκους των περιοχών ΟΣΜΑΕΣ και Ερωδιός, με την ίδια οδηγία μετακίνησης μέσω της παραλιακής οδού προς Κάρυστο.
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι αμυντικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σημαντικά, με τη συνδρομή δυνάμεων και από τη Χαλκίδα:
- Επίγειες δυνάμεις: Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, καθώς και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 20ής και της 4ης ΕΜΟΔΕ.
- Εναέρια μέσα: Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
- Συνδρομή φορέων: Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).