Κοινωνία

«Μπαμπά, θα με αγαπάς ακόμη αν σου πω τι έγινε;» – Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του παιδιού για την κακοποίηση

bullying
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αλεξανδρούπολη: Πώς αποκάλυψε την κακοποίηση στον πατέρα του ο 5χρονος

Στις 24 Ιουνίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη που αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση ενός πεντάχρονου από συμμαθητές του σε Νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο του 2024, όταν οι γονείς του μικρού αγοριού κατήγγειλαν ότι δύο συνομήλικοι του παιδιού τους το κακοποίησαν μέσα στο σχολικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια διαλείμματος, σε αίθουσα όπου φοιτούσαν τα τρία παιδιά.

Η κατάθεση του πατέρα του παιδιού συγκλόνισε όσους παρακολουθούσαν την ακροαματική διαδικασία, καθώς περιέγραψε τη στιγμή που το παιδί βρήκε το θάρρος να μιλήσει για όσα βίωσε: «Μπαμπά, θα με αγαπάς ακόμη αν σου πω τι έγινε;».

«Όταν ήρθε ο μικρός να μου εκμυστηρευτεί το περιστατικό, μου είπε: «Μπαμπά, θα με αγαπάς ακόμη αν σου πω τι έγινε;». Όσα μου είπε τα επανέλαβε και στους γιατρούς και τους νοσηλευτές αργότερα. Το σχολείο, δυστυχώς, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Ήταν και είναι ακόμη μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για εμάς. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να ξεπεράσει το παιδάκι μας το τραύμα. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα είναι μια ανοιχτή πληγή», δήλωσε ο πατέρας μιλώντας στο Star.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά έξι άτομα: δύο νηπιαγωγοί, κατηγορούμενες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς και τέσσερις γονείς που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Η εκδίκαση είχε προηγουμένως διακοπεί λόγω παρέλευσης ωραρίου λειτουργίας του δικαστηρίου. Η δίκη, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω ανηλικότητας του θύματος, είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση εξαιτίας στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και της ολοκλήρωσης άλλης υπόθεσης αυτοφώρου. Η κατάθεση του πατέρα του παιδιού, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που είχε καταγγείλει το περιστατικό στις Αρχές, είχε μείνει στη μέση και θα συνεχιστεί στα τέλη Ιουνίου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία