Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 16χρονος μαθητής που φέρεται να οδηγούσε χωρίς άδεια ικανότητας και ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Ερημούπολης Σητείας, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός 15χρονου. Την απόφαση έλαβε η Εισαγγελέας Λασιθίου, η οποία διέταξε την κράτησή του έως την απολογία του, που έχει οριστεί για την Παρασκευή.
Σε βάρος του ανήλικου οδηγού ασκήθηκαν κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα, για το αδίκημα της παραμέλησης ανηλίκου παραπέμπονται και οι γονείς του, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Την ίδια στιγμή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ένας ακόμη 16χρονος μ που επέβαινε στο όχημα, φέροντας σοβαρά τραύματα στη σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά πέντε ανήλικοι, όταν για άγνωστους λόγους παρέκκλινε της πορείας του, έπεσε στα βράχια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ακαριαία ο 15χρονος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1
Alfavita Newsroom