Τραγικό τέλος είχε ο 22χρονος φοιτητής μετά από απόφραξη των αεραγωγών λόγω κατάποσης κομματιού μπέργκερ χωρίς μάσημα. Ο νεαρός νοσηλεύτηκε για οκτώ ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεννηματάς», όπου και κατέληξε το πρωί της Πέμπτης (20/11).
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το περιστατικό συνέβη όταν ο φοιτητής κατάπιε ολόκληρο το κομμάτι μπέργκερ χωρίς να το μασήσει επαρκώς, προκαλώντας απόφραξη των αεραγωγών και σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή. Οι φίλοι του ανέφεραν ότι πανικοβλήθηκε, κατέρρευσε και έπαψε να αναπνέει για περισσότερα από δύο λεπτά, πριν φτάσουν οι διασώστες.
Το ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα και προσπάθησε να τον επαναφέρει με κάθε διαθέσιμο μέσο. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη στη ΜΕΘ και διασωληνώθηκε, όμως οι σοβαρές βλάβες που υπέστησαν τα ζωτικά του όργανα ήταν μη αναστρέψιμες.
Η τραγική αυτή υπόθεση αναδεικνύει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την αμέλεια κατά την κατανάλωση τροφής και υπενθυμίζει την ανάγκη για προσοχή, ειδικά σε νεαρές ηλικίες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ποιo είναι φυσικό αντιοξειδωτικό που καθυστερεί το γκριζάρισμα των μαλλιών
Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2
Μαρία Δούση