Κοινωνία 0

Βορίζια: Ελεύθερος ο 23χρονος που κατηγορείται για τοποθέτηση βόμβας

Βοριζια
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ελεύθερος ο γιος του «Κούνελου» για τη βόμβα στα Βορίζια – «Κι εσείς να περνούσατε από τον δρόμο θα σας μπλέκανε»

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την πολύωρη διαδικασία στον ανακριτή, ο 23χρονος γιος του γνωστού «Κούνελου», ο οποίος είχε συλληφθεί για τοποθέτηση βόμβας στα Βορίζια.

Ο νεαρός απολογήθηκε για περίπου μία ώρα, αρνούμενος κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση. Η απελευθέρωσή του αποφασίστηκε λόγω διαφωνίας μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραπεμφθεί πλέον στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκαν συγγενείς του 23χρονου, ανάμεσά τους η μητέρα και οι δύο αδελφές του, δηλώνοντας την υποστήριξή τους. Η μητέρα του νεαρού στάθηκε με έμφαση στην αθωότητά του, λέγοντας:

«Κι εσείς να περνούσατε από τον δρόμο θα σας μπλέκανε. Τα βίντεο που έχουν οι Aρχές αποδεικνύουν ότι ήταν στον γάμο», ενώ πρόσθεσε: «Περιμένω από τη Δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της. Της έχουμε εμπιστοσύνη».

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης, Απόστολος Λύτρας, υπογράμμισε ότι η σημερινή εξέλιξη προέκυψε από τα αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν σχετικά με την τοποθεσία του 23χρονου την επίμαχη ώρα. Όπως δήλωσε, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι απλώς πήρε το αυτοκίνητό του για να επιστρέψει στο σπίτι μετά τον γάμο στον οποίο παρευρέθηκε, ενώ ο ίδιος ο δικηγόρος διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη βίντεο που τον δείχνει μπροστά από το επίμαχο σπίτι.

Παράλληλα, η δικηγόρος Θεονύμφη Μπέρκη σχολίασε ότι, με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, είναι «αυστηρά αδύνατη, νομικά και μόνο, η προφυλάκιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία