ΔΟΕ και ΟΛΜΕ: «Νίκη για 2.500 διωκόμενους εκπαιδευτικούς» οι απαλλακτικές αποφάσεις (Vid)

Κοινωνία 0

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό: Λέκκας προειδοποιεί για υψηλή σεισμικότητα και αυξημένη εγρήγορση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Λέκκας για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό - «Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη σε μια περιοχή υψηλής σεισμικότητας»

Υπό αυξημένη επιστημονική παρακολούθηση βρίσκεται ο σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:06 τα ξημερώματα της Τρίτης στον Κορινθιακό Κόλπο, μια περιοχή γνωστή για την έντονη σεισμική δραστηριότητά της.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην είσοδο του Κορινθιακού, σε μια ενεργή τεκτονική δομή που παράγει συχνά παρόμοια φαινόμενα.

«Λόγω της έντονης τεκτονικής δραστηριότητας της περιοχής, η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται στενά. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή, ωστόσο απαιτείται εγρήγορση», σημείωσε ο κ. Λέκκας.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου, με εστιακό βάθος 16,8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές, όπως η Αττική, η Πάτρα, η Ναύπακτος και το Ναύπλιο. Ο καθηγητής εξήγησε ότι η ευρεία αισθητότητα στην Αθήνα οφείλεται στην κατευθυντικότητα των σεισμικών κυμάτων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία