τεμμ

Σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αναβρασμού σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδας παίρνουν ξεκάθαρη θέση, απαιτώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης χωρίς εκπτώσεις και σκοπιμότητες.

Με επίσημη ανακοίνωση, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων τονίζει ότι η υπόθεση των Τεμπών δεν αφορά μόνο τη νομική διερεύνηση, αλλά είναι ζήτημα Δημοκρατίας και εθνικού καθήκοντος. Οι δικηγόροι, ως βασικοί πυλώνες του Κράτους Δικαίου, δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν ενεργά στην ανάδειξη της αλήθειας και στην απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν.

Η παρέμβασή τους δεν είναι απλή δήλωση συμπαράστασης. Ήδη έχουν προχωρήσει σε υποστήριξη της κατηγορίας για την υπόθεση και έχουν παραδώσει στον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Τεχνική Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης. Παρόλο που η δικογραφία τελεί υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, η έκθεση διέρρευσε στη δημοσιότητα χωρίς ευθύνη του δικηγορικού σώματος. Η Ολομέλεια απαντά στα δημοσιεύματα περί «θαψίματος» της έκθεσης, χαρακτηρίζοντάς τα αβάσιμα και παραπλανητικά.

Σε έντονο τόνο, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι καταδικάζουν κάθε προσπάθεια στοχοποίησης ή υπονόμευσης του ρόλου τους, υπενθυμίζοντας ότι το δικηγορικό σώμα ήταν, είναι και θα παραμείνει πρωτοστάτης στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η Ολομέλεια κλείνει την ανακοίνωσή της με ισχυρή δέσμευση: «Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το Κράτος Δικαίου», επισημαίνοντας πως η τραγωδία των Τεμπών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κληρονομιά
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Ποιοι κληρονομούν, τι αλλάζει σε διαθήκες και χρέη – Τα βασικά σημεία με πρακτικά παραδείγματα
Έπειτα από 80 χρόνια, το κληρονομικό δίκαιο αναμορφώνεται ριζικά: κληρονομικές συμβάσεις, νέα ποσοστά συζύγων, προστασία από χρέη και πλαστές...
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Ποιοι κληρονομούν, τι αλλάζει σε διαθήκες και χρέη – Τα βασικά σημεία με πρακτικά παραδείγματα
Σιδερόπουλος
Με κάταγμα στα πλευρά ο αγροτοσυνδικαλιστής από επίθεση αστυνομικού: «Με έριξε κάτω και με χτυπούσε με το γόνατο»
Με κάταγμα στα πλευρά ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος: «Aδικαιολόγητη η επίθεση – Με έριξε κάτω και με χτυπούσε με το γόνατο»
Με κάταγμα στα πλευρά ο αγροτοσυνδικαλιστής από επίθεση αστυνομικού: «Με έριξε κάτω και με χτυπούσε με το γόνατο»
δασκαλα
«Εργαζόμενοι Β' κατηγορίας»: Οργή εκπαιδευτικών για τον αποκλεισμό από επιδόματα θέρμανσης και ενοικίου
Ο όρος που αφήνει χιλιάδες αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς εκτός επιδομάτων
«Εργαζόμενοι Β' κατηγορίας»: Οργή εκπαιδευτικών για τον αποκλεισμό από επιδόματα θέρμανσης και ενοικίου
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Έρχεται το Κοινωνικό Leasing: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μόλις 50€ το μήνα
Πώς θα πάρετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σχεδόν τζάμπα - Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τις μετακινήσεις χιλιάδων νοικοκυριών
Έρχεται το Κοινωνικό Leasing: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μόλις 50€ το μήνα