τεμμ

Σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αναβρασμού σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδας παίρνουν ξεκάθαρη θέση, απαιτώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης χωρίς εκπτώσεις και σκοπιμότητες.

Με επίσημη ανακοίνωση, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων τονίζει ότι η υπόθεση των Τεμπών δεν αφορά μόνο τη νομική διερεύνηση, αλλά είναι ζήτημα Δημοκρατίας και εθνικού καθήκοντος. Οι δικηγόροι, ως βασικοί πυλώνες του Κράτους Δικαίου, δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν ενεργά στην ανάδειξη της αλήθειας και στην απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν.

Η παρέμβασή τους δεν είναι απλή δήλωση συμπαράστασης. Ήδη έχουν προχωρήσει σε υποστήριξη της κατηγορίας για την υπόθεση και έχουν παραδώσει στον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Τεχνική Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης. Παρόλο που η δικογραφία τελεί υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, η έκθεση διέρρευσε στη δημοσιότητα χωρίς ευθύνη του δικηγορικού σώματος. Η Ολομέλεια απαντά στα δημοσιεύματα περί «θαψίματος» της έκθεσης, χαρακτηρίζοντάς τα αβάσιμα και παραπλανητικά.

Σε έντονο τόνο, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι καταδικάζουν κάθε προσπάθεια στοχοποίησης ή υπονόμευσης του ρόλου τους, υπενθυμίζοντας ότι το δικηγορικό σώμα ήταν, είναι και θα παραμείνει πρωτοστάτης στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η Ολομέλεια κλείνει την ανακοίνωσή της με ισχυρή δέσμευση: «Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το Κράτος Δικαίου», επισημαίνοντας πως η τραγωδία των Τεμπών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enoikiazetai-se-foithtes-1280x720.jpg
Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της επιστροφής ενοικίου – Ποιοι δικαιούχοι μένουν εκτός ενίσχυσης
Από φέτος και κάθε χρόνο την ίδια περίοδο, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση αυτόματα, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια
Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της επιστροφής ενοικίου – Ποιοι δικαιούχοι μένουν εκτός ενίσχυσης
Κωνσταντοπούλου Καραναστάσης
Κωνσταντοπούλου: Ο Διαμαντής δεν άφησε τον βούρκο και τη λάσπη να τον σκεπάσουν
«Διαμαντή, συγνώμη που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις» γράφει στο μακροσκελές...
Κωνσταντοπούλου: Ο Διαμαντής δεν άφησε τον βούρκο και τη λάσπη να τον σκεπάσουν