tempi
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη - «Θύματα επιβίωσαν της σύγκρουσης αλλά πέθαναν από τη φωτιά»

Σοβαρές αποκαλύψεις για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη έκανε ο ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Θυμάτων, Βασίλης Κοκοτσάκης.

Μιλώντας στον ANT1, αναφέρθηκε σε ηχητικά ντοκουμέντα από την υπηρεσία 112, τα οποία δείχνουν πως ορισμένα θύματα της σύγκρουσης των τρένων αρχικά επιβίωσαν, αλλά τελικά έχασαν τη ζωή τους λόγω της φωτιάς.

«Τα ηχητικά αρχεία δόθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν στη δικογραφία», δήλωσε, προσθέτοντας πως η ανάλυση των δεδομένων αποκάλυψε ότι η ανάφλεξη συνέβη αμέσως μετά τη σύγκρουση.

Ο κ. Κοκοτσάκης επιβεβαίωσε επίσης ότι η αμαξοστοιχία μετέφερε εύφλεκτη ουσία, ενώ χαρακτήρισε συγκλονιστική τη φράση «δεν έχω οξυγόνο» που ακούγεται σε ηχητικό από το σημείο. Όπως εξήγησε, το θύμα δεν ανέφερε απλά έλλειψη αέρα, αλλά συγκεκριμένα έλλειψη οξυγόνου.

«Αποφασίσαμε να μην δημοσιοποιήσουμε τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του ηχητικού αρχείου, για σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις καταγγελίες περί συγκάλυψης, υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει το ζήτημα, σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν, την ώρα που οι πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο, να λειτουργεί μηχάνημα που αφαιρεί το χώμα».
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Το διδακτορικό… χωρίς μοριοδότηση: Η επιστολή που περιμένει απάντηση πάνω από ένα χρόνο
Δεκατέσσερις μήνες σιωπής: Οι διδάκτορες του Δημοσίου ζητούν απαντήσεις από το Υπ. Εσωτερικών για τη μοριοδότηση
Το διδακτορικό… χωρίς μοριοδότηση: Η επιστολή που περιμένει απάντηση πάνω από ένα χρόνο
ρομποτ
Κίνα: Η πρώτη «σχολή» ανθρωποειδών ρομπότ ανοίγει τον δρόμο για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Περισσότερα από 100 ρομπότ θα εκπαιδεύονται καθημερινά στη Σαγκάη, μαθαίνοντας από απλές κινήσεις μέχρι σύνθετες εργασίες της καθημερινότητας
Κίνα: Η πρώτη «σχολή» ανθρωποειδών ρομπότ ανοίγει τον δρόμο για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Παραλία στην Ελλάδα
Πελοπόννησος: Μια ακτογραμμή γεμάτη παραλίες-διαμάντια από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο
Από τη Βοϊδοκοιλιά έως τον Σίμο της Ελαφονήσου, οι πιο εντυπωσιακές παραλίες της Πελοποννήσου σε ένα μοναδικό ταξίδι θάλασσας
Πελοπόννησος: Μια ακτογραμμή γεμάτη παραλίες-διαμάντια από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο