kapnisma
Μόνο με ταυτότητα η πώληση αλκοόλ και τσιγάρων - Τι αλλάζει με το νέο σχέδιο νόμου

Στην κατάργηση της πώλησης αλκοολούχων και καπνικών προϊόντων σε ανήλικους προχωρά το Υπουργείο Υγείας με νέο νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Το σχέδιο νόμου προβλέπει αυστηρές ποινές για τους παραβάτες και καθιστά την πώληση αυτών των προϊόντων ποινικό αδίκημα.

Με ποινικές κυρώσεις και διοικητικά πρόστιμα θα τιμωρούνται οι πωλητές που δεν ζητούν ταυτότητα ή αγνοούν τις προβλέψεις του νόμου. Σε επαναλαμβανόμενες παραβάσεις προβλέπεται το κλείσιμο των καταστημάτων. Το μέτρο επεκτείνεται και στα προϊόντα ατμού, όπως ηλεκτρονικά τσιγάρα και θερμαινόμενα προϊόντα νικοτίνης.

Οι έλεγχοι θα διεξάγονται από την ΕΛΑΣ, ενώ το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή πρόληψης για την προστασία των ανηλίκων.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανδρουλάκης νίκος
Ανδρουλάκης - ΔΕΘ: «Κολλέγια τρίτης και τέταρτης διαλογής έγιναν πανεπιστήμια»
Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.
Ανδρουλάκης - ΔΕΘ: «Κολλέγια τρίτης και τέταρτης διαλογής έγιναν πανεπιστήμια»
Gigantes
Παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στο φούρνο και τα μυστικά που τους απογειώνουν
Τα παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο τραπέζι μας
Παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στο φούρνο και τα μυστικά που τους απογειώνουν