nosokomeio
Η άσκηση αρπαγής μωρού στο Νοσοκομείο κάνει θραύση στα social media

Ένα βίντεο που έχει προκαλέσει σάλο στα social media τις τελευταίες ώρες δείχνει έναν άνδρα να τρέχει κρατώντας μια κούκλα μωρού, ενώ νοσηλεύτριες φωνάζουν πανικόβλητες «το μωρό, το μωρό». Το σκηνικό, που αρχικά φαντάζει ανησυχητικό, αποδεικνύεται πως πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση αρπαγής μωρού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που ανέβηκε στο TikTok από δημοσιογράφο του iLefkada.gr, συγκέντρωσε περίπου μισό εκατομμύριο προβολές, πάνω από 15.000 likes και χιλιάδες σχόλια πριν αφαιρεθεί. Στην άσκηση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, το ΕΚΕΠΥ και την αστυνομία, εκτελέστηκε το σενάριο ενός υποτιθέμενου περιστατικού αρπαγής βρέφους από αλλοδαπό πατέρα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Το σενάριο της άσκησης: Σύμφωνα με την υπόθεση, κατά την πρωινή βάρδια της Μαιευτικής Κλινικής διαπιστώθηκε η εξαφάνιση ενός νεογνού. Η πανικόβλητη μητέρα ενημέρωσε τη μαία ότι ο σύζυγός της, με τον οποίο είχε διαφορές, άρπαξε το μωρό με πρόθεση να διαφύγει από τη χώρα. Η ενεργοποίηση του «Ροζ Κωδικού» κινητοποίησε το προσωπικό του νοσοκομείου και τις αρχές. Τελικά, το μωρό «εντοπίστηκε» από την αστυνομία, ο πατέρας συνελήφθη και το βρέφος «επιστράφηκε» στην μητέρα.

Όπως αναφέρει το iLefkada, το συγκεκριμένο σενάριο βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, καθιστώντας την ένταξή του στις ασκήσεις επιβεβλημένη. Παρά τον εκπαιδευτικό του σκοπό, το βίντεο προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις, με πολλούς να προβληματίζονται για το αν η δημοσιοποίησή του σε πλατφόρμες όπως το TikTok ήταν η κατάλληλη επιλογή.3

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνέδριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού – ΓΓΕΕ με θέμα «Γραμματισμός στις ειδήσεις για τους νέους: πλοήγηση στον κόσμο της πληροφορίας και των ψηφιακών μέσων», για το πρόγραμμα «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»
Υπουργείο Παιδείας - ΓΓΕΕ: Με επιτυχία το Συνέδριο «Γραμματισμός στις ειδήσεις για τους νέους»
Κορυφώθηκε στη ΓΓΕΕ το Συνέδριο για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες» – Σ. Ζαχαράκη: «Η παιδεία είναι η ισχυρότερη άμυνα...
Υπουργείο Παιδείας - ΓΓΕΕ: Με επιτυχία το Συνέδριο «Γραμματισμός στις ειδήσεις για τους νέους»
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
Δεκάδες αρχεία για θεάσεις UAP στο Αιγαίο και την ενδοχώρα εξέδωσε το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ – Τι κατέγραψαν οι αισθητήρες των πιλότων
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο