Τράπεζες
Alexandros Michailidis / SOOC
Τα τραπεζικά στελέχη υπόκεινται πάντα σε υψηλά ηθικά πρότυπα, δεδομένου ότι διαχειρίζονται τον πλούτο χιλιάδων, ενίοτε εκατομμυρίων ανθρώπων

Ένα αδιανόητο όρο έθεσε τράπεζα στους υπαλλήλους της, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν τυχόν παρατυπίες με την «ζωή» τους.

Η ηγεσία της Shikoku Bank βρήκε έναν παράξενο τρόπο να καθησυχάσει τους πελάτες της για τη δέσμευσή της - υποσχόμενη να πληρώσει με τη ζωή τους, αν η τράπεζα γίνει ένοχη για «οικονομικές παρατυπίες».

Τα τραπεζικά στελέχη υπόκεινται πάντα σε υψηλά ηθικά πρότυπα, δεδομένου ότι διαχειρίζονται τον πλούτο χιλιάδων, ενίοτε εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρή τιμωρία σε περίπτωση απάτης ή υπεξαίρεσης, δεν τίθεται θέμα να πληρώσουν με τη... ζωή τους. Αυτό ωστόσο δεν συμβαίνει με τη διοίκηση της Shikoku Bank.

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του οποίου τα 23 κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Miura, υπέγραψαν «όρκο αίματος» που τους υποχρεώνει να διαπράξουν αυτοκτονία σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι για οικονομικές ατασθαλίες, υπεξαίρεση ή άλλες δόλιες δραστηριότητες.

Με ρίζες στον κώδικα τιμής της εποχής των σαμουράι της Ιαπωνίας, ο παράξενος όρκος που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Shikoku Bank έγινε viral προκαλώντας αντιδράσεις που κυμαίνονται από θαυμασμό έως δυσπιστία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Από αριστερά, Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας - Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας, Προεδρία της Κυβέρνησης - Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Πρύτανης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα - Yannis Assael, Research Scientis, Google DeepMind - Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος, ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, Πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ιδρύεται νέο υπερ-Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας – Εντός των επόμενων εβδομάδων η πρόταση
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας