Τράπεζες
Alexandros Michailidis / SOOC
Τα τραπεζικά στελέχη υπόκεινται πάντα σε υψηλά ηθικά πρότυπα, δεδομένου ότι διαχειρίζονται τον πλούτο χιλιάδων, ενίοτε εκατομμυρίων ανθρώπων

Ένα αδιανόητο όρο έθεσε τράπεζα στους υπαλλήλους της, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν τυχόν παρατυπίες με την «ζωή» τους.

Η ηγεσία της Shikoku Bank βρήκε έναν παράξενο τρόπο να καθησυχάσει τους πελάτες της για τη δέσμευσή της - υποσχόμενη να πληρώσει με τη ζωή τους, αν η τράπεζα γίνει ένοχη για «οικονομικές παρατυπίες».

Τα τραπεζικά στελέχη υπόκεινται πάντα σε υψηλά ηθικά πρότυπα, δεδομένου ότι διαχειρίζονται τον πλούτο χιλιάδων, ενίοτε εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρή τιμωρία σε περίπτωση απάτης ή υπεξαίρεσης, δεν τίθεται θέμα να πληρώσουν με τη... ζωή τους. Αυτό ωστόσο δεν συμβαίνει με τη διοίκηση της Shikoku Bank.

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του οποίου τα 23 κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Miura, υπέγραψαν «όρκο αίματος» που τους υποχρεώνει να διαπράξουν αυτοκτονία σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι για οικονομικές ατασθαλίες, υπεξαίρεση ή άλλες δόλιες δραστηριότητες.

Με ρίζες στον κώδικα τιμής της εποχής των σαμουράι της Ιαπωνίας, ο παράξενος όρκος που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Shikoku Bank έγινε viral προκαλώντας αντιδράσεις που κυμαίνονται από θαυμασμό έως δυσπιστία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπανάνα
Ο λόγος που οι μπανάνες πρέπει να πλένονται πριν καν τις ακουμπήσετε στον πάγκο
Δεν αφορά τη φλούδα που τρώμε, αλλά τους αόρατους κινδύνους που μεταφέρονται στο σπίτι μαζί τους
Ο λόγος που οι μπανάνες πρέπει να πλένονται πριν καν τις ακουμπήσετε στον πάγκο
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
EDU-Plan: Η νέα πλατφόρμα με AI που αλλάζει τον χάρτη στελέχωσης των σχολείων
Εκδόθηκε η πρόσκληση για το EDU-Plan: Πώς ο αλγόριθμος θα προβλέπει μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και θα στελεχώνει νησιά και...
EDU-Plan: Η νέα πλατφόρμα με AI που αλλάζει τον χάρτη στελέχωσης των σχολείων