kairos_kakokairia_vroxi
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Ανησυχία για τον Καιρό - Καταιγίδες με χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα το Σαββατοκύριακο

Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις για την επερχόμενη κακοκαιρία, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, αναμένονται έντονες καταιγίδες που ενδέχεται να αποκτήσουν χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα (medicane).

Όπως αναφέρει η μετεωρολογική πλατφόρμα Weather Analysis Greece, ένα σύστημα κακοκαιρίας αναμένεται να παραμείνει στάσιμο πάνω από το Ιόνιο, απορροφώντας ενέργεια. Αυτή η στασιμότητα θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά το σύστημα, καθιστώντας το ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς θα κινηθεί προς την ενδοχώρα με αυξημένη δυναμική.

Περιοχές Υψηλού Κινδύνου

Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως η κακοκαιρία θα πλήξει έντονα συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

  • Θεσσαλία: Αναμένονται παρατεταμένες βροχοπτώσεις με ιδιαίτερη σφοδρότητα για τουλάχιστον 48 ώρες.
  • Αττική: Στο στόχαστρο βρίσκονται και τα κεντρικά και νότια τμήματα, με καταιγίδες μεγάλης διάρκειας που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα.

Παρότι τα προγνωστικά στοιχεία μπορεί να τροποποιηθούν, οι τρέχουσες ενδείξεις υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα του φαινομένου. Οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο καλούνται να είναι σε ετοιμότητα και να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις για τα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο.

Ο Θοδωρής Κολυδάς στην ανάρτησή του τόνισε ακόμη πως δεν θα έχουμε βροχές ως την Πέμπτη ενώ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Χωρίς βροχές έως την Πέμπτη με άνοδο της θερμοκρασίας , ενω από την Παρασκευή ξεκινάνε φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια . Το Σαββατοκύριακο διαφαίνεται η τάση για πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρές . Η θερμοκρασία θα πέσει το Σαββατοκύριακο και τοπικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμο.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaxiouxoi.jpg
«Δύο ταχύτητες» στις συντάξεις: Το χάσμα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Πίσω από κάθε σύνταξη υπάρχει μια ζωή εργασίας. Και η αξιοπρέπεια αυτής της ζωής δεν μπορεί να μετριέται με τόσο διαφορετικά μέτρα και σταθμά.
«Δύο ταχύτητες» στις συντάξεις: Το χάσμα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Νέο πλαίσιο για τους κληρικούς της ομογένειας και ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, με την υπουργό να ανακοινώνει μέτρα που αφορούν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο...
Ζαχαράκη: Νέο πλαίσιο για τους κληρικούς της ομογένειας και ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
«Βιομηχανία» πτυχίων-μαϊμού: «Μας παίρνουν τις δουλειές με εξαγορασμένα C2»
Υποψήφιοι στους πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ αγοράζουν μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας χωρίς να γνωρίζουν «ούτε Buongiorno»
«Βιομηχανία» πτυχίων-μαϊμού: «Μας παίρνουν τις δουλειές με εξαγορασμένα C2»