διακοπές
Σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει περιθώριο για να ξεπακετάρεις και να βολευτείς στο νέο κατάλυμα, να εγκλιματιστείς και να φτιάξεις μια νέα, χαλαρωτική ρουτίνα

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευθεί στο Journal of Happiness Studies, «ένας εκδρομέας θα αισθανθεί αύξηση του αισθήματος χαράς μέσα στις πρώτες μέρες των διακοπών, με το αίσθημα αυτό να κλιμακώνεται την 8η ημέρα».

Όπως αναφέρεται στο αναλυτικό κείμενο, σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει περιθώριο για να ξεπακετάρεις και να βολευτείς στο νέο κατάλυμα, να εγκλιματιστείς και να φτιάξεις μια νέα, χαλαρωτική ρουτίνα.

Παράλληλα, το σώμα λαμβάνει τις ευεργετικές ιδιότητες από αυτή την αλλαγή: απολαμβάνει περισσότερο και καλύτερο ύπνο, έχει περισσότερη όρεξη και είτε ανήκεις στην κατηγορία των ράθυμων ταξιδιωτών είτε εκείνων που αγαπούν την περιπέτεια και τις νέες εμπειρίες, αντλεί περισσότερη απόλαυση από τα ερεθίσματα που λαμβάνεις.

Μετά την όγδοη ημέρα όμως το αίσθημα της χαράς και της έκπληξης αρχίζει να μειώνεται στο υποκείμενο, όπως διαπιστώθηκε απ’ τους ερευνητές.

Με ένα γεμάτο οκταήμερο διακοπών, δε, φάνηκε πως η ευφορία παραμένει και μετά την επιστροφή για μερικές ημέρες, αλλά (όπως είχε φανεί και σε προηγούμενων ετών έρευνες) κάθε ευεργετική ιδιότητα των διακοπών εξανεμίζεται με την επιστροφή στη δουλειά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπατιστα
Άννα Κ. Μπατιστάτου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στο alfavita.gr: Ποιο Πανεπιστήμιο να διαλέξω για τις σπουδές μου και γιατί;
Η Πρύτανης Καθηγήτρια κα Άννα Κ. Μπατιστάτου απευθύνεται σε μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, παρουσιάζοντας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Άννα Κ. Μπατιστάτου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στο alfavita.gr: Ποιο Πανεπιστήμιο να διαλέξω για τις σπουδές μου και γιατί;
Παραίτηση από δουλειά λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος
Σαρώνει το νέο εργασιακό φαινόμενο της «προληπτικής παραίτησης» - Αποκαλυπτικά στοιχεία για το «τέλος του 9-5»
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος