διακοπές
Σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει περιθώριο για να ξεπακετάρεις και να βολευτείς στο νέο κατάλυμα, να εγκλιματιστείς και να φτιάξεις μια νέα, χαλαρωτική ρουτίνα

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευθεί στο Journal of Happiness Studies, «ένας εκδρομέας θα αισθανθεί αύξηση του αισθήματος χαράς μέσα στις πρώτες μέρες των διακοπών, με το αίσθημα αυτό να κλιμακώνεται την 8η ημέρα».

Όπως αναφέρεται στο αναλυτικό κείμενο, σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει περιθώριο για να ξεπακετάρεις και να βολευτείς στο νέο κατάλυμα, να εγκλιματιστείς και να φτιάξεις μια νέα, χαλαρωτική ρουτίνα.

Παράλληλα, το σώμα λαμβάνει τις ευεργετικές ιδιότητες από αυτή την αλλαγή: απολαμβάνει περισσότερο και καλύτερο ύπνο, έχει περισσότερη όρεξη και είτε ανήκεις στην κατηγορία των ράθυμων ταξιδιωτών είτε εκείνων που αγαπούν την περιπέτεια και τις νέες εμπειρίες, αντλεί περισσότερη απόλαυση από τα ερεθίσματα που λαμβάνεις.

Μετά την όγδοη ημέρα όμως το αίσθημα της χαράς και της έκπληξης αρχίζει να μειώνεται στο υποκείμενο, όπως διαπιστώθηκε απ’ τους ερευνητές.

Με ένα γεμάτο οκταήμερο διακοπών, δε, φάνηκε πως η ευφορία παραμένει και μετά την επιστροφή για μερικές ημέρες, αλλά (όπως είχε φανεί και σε προηγούμενων ετών έρευνες) κάθε ευεργετική ιδιότητα των διακοπών εξανεμίζεται με την επιστροφή στη δουλειά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροφές
Τι τρώμε και πώς μυρίζουμε: Οι τροφές που μας κάνουν πιο ελκυστικούς – και αυτές που μας προδίδουν
Σκόρδο, κρέας, αλκοόλ και νηστεία επηρεάζουν τη φυσική οσμή του σώματος και το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι
Τι τρώμε και πώς μυρίζουμε: Οι τροφές που μας κάνουν πιο ελκυστικούς – και αυτές που μας προδίδουν