koronoios asthenis
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 εντός 12 μηνών από την τελευταία δόση που τους χορηγήθηκε»

Η νόσος Covid-19 εξακολουθεί να προκαλεί περίπου 1.700 θανάτους την εβδομάδα σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καλώντας όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν κατά της νόσου.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατηρούμενη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Παρά τον υψηλό αριθμό θανάτων, «τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει μειωθεί μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών άνω των 60 ετών, δυο εκ των ομάδων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 εντός 12 μηνών από την τελευταία δόση που τους χορηγήθηκε», υπενθύμισε.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Covid-19 έχει προκαλέσει πάνω από επτά εκατομμύρια θανάτους σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

austria_0.jpg
Αυστρία: Δωρεάν ταξίδι για νέους με μοναδικό «όρο» την πλήρη αποσύνδεση από κινητά και social media
Το πρόγραμμα “Austrian Synapse” προσφέρει πενθήμερη εμπειρία αποσύνδεσης χωρίς κινητά και social media για νέους 18–29 ετών
Αυστρία: Δωρεάν ταξίδι για νέους με μοναδικό «όρο» την πλήρη αποσύνδεση από κινητά και social media
επίδομα μητρότητας
Η μητρότητα στην εκπαίδευση: Τα αιτήματα για ίσα δικαιώματα στις αναπληρώτριες
Παρέμβαση εκπαιδευτικών για την άρση ανισοτήτων στις άδειες και την προστασία της μητρότητας στον χώρο της εκπαίδευσης
Η μητρότητα στην εκπαίδευση: Τα αιτήματα για ίσα δικαιώματα στις αναπληρώτριες
paidikoi stathmoi.jpg
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ μέσω ΕΕΤΑΑ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το 2026–2027
Ξεκινά η διαδικασία για χιλιάδες οικογένειες – Τα εισοδηματικά κριτήρια, οι δικαιούχοι και το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ μέσω ΕΕΤΑΑ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το 2026–2027