tempi
Εξηγήσεις ζητά ο εισαγγελέας από στελέχη του ΟΣΕ για την διαρροή ηχητικού υλικού από τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη

Κλήσεις σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος αποστέλλει η Εισαγγελία σε στελέχη του ΟΣΕ για την διαρροή καταγεγραμμένου ηχητικού υλικού, αμέσως μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά στελέχη του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, καλούνται σε εξηγήσεις από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Πιέρρο για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Οι κλήσεις, πλην του επικεφαλής του ΟΣΕ αφορούν και υπαλλήλους του Οργανισμού οι οποίοι, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, φαίνεται να έχουν εμπλοκή στην διαρροή του υλικού με τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μηχανοδηγών τη βραδιά της σύγκρουσης των δύο τρένων που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 57 επιβαινόντων στις δύο αμαξοστοιχίες.

Η εισαγγελική έρευνα δεν περιέλαβε τις καταγγελίες για παρεμβάσεις -μοντάζ -στο ηχητικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε, καθώς εκτιμήθηκε νομικά ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά εφόσον δεν προκλήθηκε από την καταγγελόμενη αλλοίωση, έννομη συνέπεια. Και αυτό γιατί στα χέρια του ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την έρευνα της υπόθεσης της τραγωδίας έχει παραδοθεί εξαρχής το σύνολο των καταγραφών της μοιραίας βραδιάς χωρίς αλλοιώσεις.

Να σημειωθεί ότι στις κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις δεν περιλαμβάνονται όσοι δημοσιοποίησαν ηχητικό υλικό, καθώς για να προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει η δημοσιοποίηση να προκαλεί βλάβη είτε στο Δημόσιο είτε σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αυτή η παράμετρος δεν προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διεθνής αγωνία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, ήταν στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια μένουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άνδρας ετοιμάζεται να ανάψει κροτίδα
Φρίκη στη Ξάνθη: Κροτίδα «διέλυσε» το χέρι 9χρονου – Μάχη για να μη χάσει την όρασή του
Εφιαλτική Πρωτοχρονιά για οικογένεια στη Ξάνθη – Έρευνα για το πώς βρέθηκε το βεγγαλικό στα χέρια του παιδιού
Φρίκη στη Ξάνθη: Κροτίδα «διέλυσε» το χέρι 9χρονου – Μάχη για να μη χάσει την όρασή του
Αεροδρόμιο
ΑΣΕΠ: «Κλειδώνει» προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στα αεροδρόμια - Πότε οι αιτήσεις
Μόνιμοι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χωρίς γραπτό διαγωνισμό - Πότε φεύγει για ΦΕΚ η νέα προκήρυξη
ΑΣΕΠ: «Κλειδώνει» προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στα αεροδρόμια - Πότε οι αιτήσεις
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Ενεργού Πολίτη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντιούνται στην Αθήνα
Το ΙΕΠ και το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών «Γεννάδειο» φέρνουν στο προσκήνιο τη δημοκρατική συμμετοχή, με βάση τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Ενεργού Πολίτη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντιούνται στην Αθήνα
foto_education.jpg
Σχολικές Επιτροπές: Δούκας, Μώραλης και Παχατουρίδης λένε «όχι» στην κατάργησή τους
Κατάργηση των σχολικών επιτροπών: Δούκας, Παχατουρίδης, Μώραλης και Αγγελούδης ζητούν απόσυρση της διάταξης
Σχολικές Επιτροπές: Δούκας, Μώραλης και Παχατουρίδης λένε «όχι» στην κατάργησή τους