Φορολογικές ρυθμίσεις
Στόχος η μείωση της εισφοροδιαφυγής

Νέες ελαφρύνσεις για εργοδότες περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης για το 2025, με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές από 1ης Γενάρη 2025, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της, κατά μισή μονάδα. Τα σενάρια, που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, δεν έχουν καταλήξει ακόμη.

Όμως, σε πρώτη φάση θα υπάρξει μείωση της επιβάρυνσης του εργοδότη ενώ αίνιγμα παραμένει αν θα μειωθεί και η επιβάρυνση των εργαζομένων. Σήμερα για τον κατώτατο μισθό 830 ευρώ, σε μεικτές αποδοχές, προβλέπονται ασφαλιστικές εισφορές περίπου 60 - 70 ευρώ.

Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το μέτρο θεωρώντας ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η εισφοροδιαφυγή και θα γεμίσει τα ταμεία με έσοδα 2,5 δις σε ετήσια βάση.

Στόχος η μείωση της εισφοροδιαφυγής

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται και με άλλα μέτρα βέβαια να μειώσει τη εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας μέσω των συστημάτων IRIS, POS, την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για ψηφιακές υποδομές κ.ά.

Σύντομα μάλιστα αναμένεται, σ΄αυτό το πλαίσιο να κατατεθεί νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της κεφαλαιαγοράς, ενώ μεγάλη σημασία δίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και στην καινοτομία και στη συγχώνευση των επιχειρήσεων.

Το επόμενο διάστημα προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχειρηματική κοινότητα αναμένεται να καταθέσει προτάσεις για κωδικοποίηση κι απλοποιήσεις του νομικού πλαισίου, που παραμένει δαιδαλώδες για τις επιχειρήσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου