Με ξύλο και χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ στη διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες

Ξύλο και ρίψη χημικών σε όσες και όσους συμμετείχαν στην χθεσινή φεμινιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα επεφύλαξε η αστυνομία λίγες ημέρες μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα.

Αναλυτικά

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και με τη συμμετοχή της ομάδας αλληλεγγύης στη 12χρονη, θύμα βιασμών και μαστροπείας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Σκοπός της χθεσινοβραδινής διαδήλωσης ήταν η καταγγελία της κρατικής αδιαφορίας για τις γυναικοκτονίες και η έλλειψη αποτελεσματικής προστασίας.

Η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά και γκλοπ στο ύψος της Βουκουρεστίου. Ένα μέρος της πορείας αναγκάστηκε να τρέξει για να προφυλαχθεί και επανενώθηκε αργότερα με τη διαδήλωση για να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση στα Προπύλαια.

Περιστατικά με χημικά και γκλοπς σημειώθηκαν στη Βουλή και στην Πανεπιστημίου.

«Σε κάθε μας πορεία έχει αστυνομία, κανένας σας δεν βρέθηκε στη γυναικοκτονία» είναι μεταξύ των συνθημάτων που φωνάζουν οι γυναίκες που συμμετέχουν στην πορεία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber