timologia-revma
Πως διαμορφώνονται οι τιμές τον Απρίλιο σε ΔΕΗ και παρόχους

Σταθερές τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος Απριλίου ανακοίνωσαν οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας συγκριτικά με τον Μάρτιο.

Μάλιστα, οι μειωμένες τιμές δεν ισχύουν πλέον μόνο στα κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) αλλά επεκτείνεται και στα σταθερά μπλε, όπου οι τιμές επίσης πέφτουν με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να «κλειδώσει» τιμή προ κρίσης ακόμη και για 12 μήνες.

Μεγαλύτερη έκπτωση έναντι του Μαρτίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ φέρνοντας την τελική τιμή χρέωσης για το πράσινο τιμολόγιο (Γ1/Γ1Ν Οικιακό) στα 10,8 λεπτά για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και στα 11,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από τις 500 κιλοβατώρες με βάση και τον συνυπολογισμό όλων των παραμέτρων που καθορίζουν την τελική τιμή προμήθειας στο ειδικό πράσινο τιμολόγιο.

Ειδικότερα, η έκπτωση για τον μήνα Απρίλιο ορίστηκε στο 15% έναντι 10% τον Μάρτιο. Να προσθέσουμε ότι η τελική τιμή για το νυχτερινό διαμορφώνεται στα 8,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το πάγιο παραμένει σταθερό στα πέντε ευρώ ανά μήνα. Να σημειωθεί ότι οι τελικές τιμές διαμορφώνονται στα ίδια επίπεδα με αυτά του Μαρτίου όπου είχαμε 10,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα και 11,9 λεπτά του ευρώ για μέχρι και πάνω από 500 kWh μηνιαία κατανάλωση, αντίστοιχα.

Νωρίτερα η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει και σταθερό ή «μπλε» οικιακό τιμολόγιο 12μηνης βάσης για όσους πελάτες της επιλέξουν από δω και στο εξής να συνάψουν συμβόλαιο με αμετάβλητη χρέωση για ένα χρόνο. Η ανταγωνιστική χρέωση είναι στα 0,12500 ευρώ ανά κιλοβατώρα και το πάγιο στα 5 ευρώ, επανέρχεται δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα. 

Οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων παρόχων

Το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο ρεύματος ανακοίνωσε και η Protergia για το μήνα Απρίλιο: Το πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value Special θα έχει ανταγωνιστική χρέωση (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας) στα 11,624 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το πράσινο τιμολόγιο BASIC HOME στο οποίο χρεώνει 11,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα περιλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας 12% και με πάγιο 5 ευρώ.

Η Elpedison ανακοίνωσε το ειδικό πράσινο τιμολόγιο στα επίπεδα των 11,705 λεπτών ανά κιλοβατώρα, αλλά με ειδική έκπτωση για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες, που χρεώνονται με 11,005 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Το ειδικό πράσινο τιμολόγιο της NRG χρεώνει με 10,784 λεπτά την κιλοβατώρα, περιλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας.

H "Φυσικό Αέριο" ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο για την περίοδο Απριλίου στα 10,604 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μετά την έκπτωση συνέπειας.

Volton: 10,54 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 10,3 λεπτά που ήταν τον Μάρτιο

Ζενίθ: 11,4 λεπτά/κιλοβατώρα από 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα του Μαρτίου και πάγιο 5 ευρώ.

Volterra: 9,9 λεπτά/ κιλοβατώρα από 11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα τον Μάρτιο.

ΕΛΙΝ: 9 λεπτά/κιλοβατώρα από 8 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο.

Σταδιακά αναρτώνται και οι τιμές των υπόλοιπων παρόχων που μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ: https://invoices.rae.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κολούμπια πανεπιστήμιο
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια - Οι διαδηλώσεις αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις