σφουγγαρι
Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη

Η πλανήτης Γη υπάρχει πολλά εκατομμύρια χρόνια και συνεχίζει να υπάρχει, η απορία όμως που έρχεται ξανά και ξανά είναι ποιος είναι ο πρώτης οργανισμός του πλανήτη.

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι οι πρώτες ζωικές μορφές έκαναν την εμφάνιση τους την Κάμβρια Περίοδο. Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ένας οργανισμός που ονομάστηκε Ντικινσόνια και έχει ηλικία 570 εκατ. ετών ήταν το πρώτο ζώο αν και κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ήταν μύκητας.

Αυτό το ζώο, το πρώτο ζώο που εμφανίστηκε στη Γη είναι ίσως απλά ένας οργανισμός που βρισκόταν στα πολύ αρχικά στάδια της ύπαρξης σε σχέση με τον άνθρωπο ή τα θηλαστικά.

Κάποιες μελέτες είχαν υποδείξει τους σπόγγους ως τις πρώτες ζωικές μορφές ζωής που εμφανίστηκαν στον πλανήτη. Με τον όρο σπόγγος χαρακτηρίζεται κάθε στερεή πορώδης μάζα με μεγάλη σχετική απορροφητική ικανότητα που σχηματίζεται κυρίως από θαλάσσια ζωοφυτά.

«Οι πρώτες ζωικές μορφές ζωής ήταν πιθανότατα σπόγγοι κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη αφού οι σπόγγοι είναι οι πιο απλές ζωικές μορφές που γνωρίζουμε από όσες υπάρχουν σήμερα αλλά και από όσες γνωρίζουμε από απολιθώματα.

H επέκταση προς τα πίσω χρονικά τη εμφάνισης της ζωής δεν είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει έκπληξη αλλά σίγουρα η επέκταση κατά μερικές εκατοντάδες εκατ. έτη είναι σίγουρα κάτι απρόσμενο για αρκετούς στην επιστημονική κοινότητα» αναφέρει η Ελίζαμπεθ Τέρνερ γεωλόγος του Πανεπιστημίου Laurentian στον Καναδά, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δημοσιεύει τα ευρήματα της στην επιθεώρηση «Nature».

Η διενέργεια νέων αναλύσεων και επιβεβαίωσης της χρονολόγησης των ευρημάτων κρίνεται επιτακτική αφού πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν υπήρχαν κάποιες ζωικές μορφές ζωής πριν την Κάμβριο Περίοδο είναι αδύνατο να τις ανακαλύψουμε αφού τα απολιθώματα έχουν όριο ζωής περίπου τα 600 εκατ. έτη.

Τα απολιθώματα μετά από αυτό το χρονικό διάστημα καταστρέφονται σύμφωνα με αυτή την άποψη. Επιπλέον αυτοί οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη μέθοδοι χρονολόγησης που να δείχνουν με ασφάλεια και εγκυρότητα την ηλικία ενός απολιθώματος άνω των 600 εκατ. Ετών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Τα αποτελέσματα αθλητικών δοκιμασιών Ιουνίου 2024 για τους εξ αναβολής υποψηφίους
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Μόλις 7 υποψήφιοι πέτυχαν στις τελευταίες αθλητικές δοκιμασίες της Προκήρυξης 6Κ/2018 
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Τα αποτελέσματα αθλητικών δοκιμασιών Ιουνίου 2024 για τους εξ αναβολής υποψηφίους
πιερρακακησ
Πιερρακάκης: 400.000€ στο ΙΤΥΕ-Διόφαντος για μελέτες Ψηφιακού Μετασχηματισμού της εκπαίδευσης
Στόχος  είναι η παροχή προς το Υπουργείο Παιδείας νέων καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων...
Πιερρακάκης: 400.000€ στο ΙΤΥΕ-Διόφαντος για μελέτες Ψηφιακού Μετασχηματισμού της εκπαίδευσης