alati
Σημάδια ότι το έχετε παρακάνει με το αλάτι

Υπάρχει ένα λάθος που οι περισσότεροι κάνουμε στην κουζίνα και σχετίζεται με το αλάτι. Μια σεφ εξηγεί πώς να το αποφεύγουμε.

Το λάθος αυτό έχει να κάνει με το αλάτι, την ποσότητα του οποίου πολλές φορές δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε στο φαγητό – είτε μας «ξεφεύγει» είτε βάζουμε λιγότερο απ' όσο πρέπει.

Προκειμένου να ελέγχουμε καλύτερα το αλάτι που βάζουμε σε μια συνταγή, η Lidia Bastianich,η πασίγνωστη Ιταλο-αμερικανίδα σεφ, (με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και μια συλλογή από 16 βιβλία μαγειρικής! Σαν να λέμε μια κανονική expert στην κουζίνα!) προτείνει να κάνουμε το εξής: να βάζουμε μια ποσότητά του σε ένα μικρό μπολ, να τοποθετούμε το μπολ στον πάγκο καθώς μαγειρεύουμε, να ρίχνουμε στο φαγητό όσο προτείνει η συνταγή αλλά πάντα να έχουμε λίγο περισσότερο αν χρειαστεί να προσθέσουμε. «Δοκιμάζεις και, αν έχει αρκετό, σταματάς».

Σύμφωνα με τη σεφ, αυτό το κόλπο μπορεί να μας βοηθήσει να χρησιμοποιήσουμε την ακριβή ποσότητα αλατιού που χρειάζεται το φαγητό και έτσι να μην χρειάζεται να έχουμε την αλατιέρα δίπλα μας όταν τρώμε, προσθέτοντας ξανά και ξανά αλάτι στο πιάτο. Φυσικά, αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να ρυθμίσουμε τη συνολική πρόσληψή του στη διατροφή μας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετσέτες
Το συχνό καλοκαιρινό λάθος με τις πετσέτες – Πώς να τις κρατήσετε καθαρές, αφράτες και χωρίς οσμές
Η κακή συνήθεια να αφήνουμε τις πετσέτες υγρές σε κλειστούς χώρους προκαλεί μούχλα, βακτήρια και απώλεια απορροφητικότητας – Ο σωστός τρόπος...
Το συχνό καλοκαιρινό λάθος με τις πετσέτες – Πώς να τις κρατήσετε καθαρές, αφράτες και χωρίς οσμές
κεφτέδες
Αρωματικοί κεφτέδες στο πήλινο με σάλτσα και λιωμένο τυρί – μια γευστική εμπειρία
Ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει ζουμερούς κεφτέδες με πλούσια σάλτσα και λιωμένο τυρί για αξέχαστη γεύση
Αρωματικοί κεφτέδες στο πήλινο με σάλτσα και λιωμένο τυρί – μια γευστική εμπειρία
δασκάλα
Ειδική Αγωγή: Καταγγελίες για αδικαιολόγητο αποκλεισμό και «κόψιμο» μορίων στους προσωρινούς πίνακες
Μαζικές καταγγελίες για αδικαιολόγητους αποκλεισμούς από τους προσωρινούς πίνακες
Ειδική Αγωγή: Καταγγελίες για αδικαιολόγητο αποκλεισμό και «κόψιμο» μορίων στους προσωρινούς πίνακες