alati
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σημάδια ότι το έχετε παρακάνει με το αλάτι

Υπάρχει ένα λάθος που οι περισσότεροι κάνουμε στην κουζίνα και σχετίζεται με το αλάτι. Μια σεφ εξηγεί πώς να το αποφεύγουμε.

Το λάθος αυτό έχει να κάνει με το αλάτι, την ποσότητα του οποίου πολλές φορές δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε στο φαγητό – είτε μας «ξεφεύγει» είτε βάζουμε λιγότερο απ' όσο πρέπει.

Προκειμένου να ελέγχουμε καλύτερα το αλάτι που βάζουμε σε μια συνταγή, η Lidia Bastianich,η πασίγνωστη Ιταλο-αμερικανίδα σεφ, (με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και μια συλλογή από 16 βιβλία μαγειρικής! Σαν να λέμε μια κανονική expert στην κουζίνα!) προτείνει να κάνουμε το εξής: να βάζουμε μια ποσότητά του σε ένα μικρό μπολ, να τοποθετούμε το μπολ στον πάγκο καθώς μαγειρεύουμε, να ρίχνουμε στο φαγητό όσο προτείνει η συνταγή αλλά πάντα να έχουμε λίγο περισσότερο αν χρειαστεί να προσθέσουμε. «Δοκιμάζεις και, αν έχει αρκετό, σταματάς».

Σύμφωνα με τη σεφ, αυτό το κόλπο μπορεί να μας βοηθήσει να χρησιμοποιήσουμε την ακριβή ποσότητα αλατιού που χρειάζεται το φαγητό και έτσι να μην χρειάζεται να έχουμε την αλατιέρα δίπλα μας όταν τρώμε, προσθέτοντας ξανά και ξανά αλάτι στο πιάτο. Φυσικά, αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να ρυθμίσουμε τη συνολική πρόσληψή του στη διατροφή μας. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεθ
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Ρέθυμνο: Όταν η Χημεία της θάλασσας γίνεται Τέχνη στη Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Εκπαιδευτικοί
Αναθεώρηση του ΦΕΚ ζητούν οι εκπαιδευτικοί: Να διδάσκουν την Ιστορία Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου οι καθηγητές Ξένων Γλωσσών
Γιατί οι ξενόγλωσσοι κλάδοι είναι καταλληλότεροι για τη Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία
Αναθεώρηση του ΦΕΚ ζητούν οι εκπαιδευτικοί: Να διδάσκουν την Ιστορία Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου οι καθηγητές Ξένων Γλωσσών
χαμο
Ανατολική Αττική: Ένας χρόνος γόνιμης συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της σύμπραξης ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής και «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ανατολική Αττική: Ένας χρόνος γόνιμης συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»