Κίνηση στους δρόμους
INITME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέσω της Εφορίας θα επιβάλλεται το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

Πρόστιμο ύψους 500 ευρώ θα υποχρεούνται να πληρώσουν μέσω της Εφορίας όσοι έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστα οχήματα.

Το πρόστιμο θα συνοδεύεται από από διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Οι παραβάτες θα εντοπίζονται από τη διασταύρωση των νέων στοιχείων των βάσεων δεδομένων που τηρούν το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με το κέντρο πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου, του φορέα δηλαδή που πιστοποιεί τα ασφαλισμένα οχήματα όλης της χώρας.

Αυτό θα προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που στόχο έχει την αλλαγή του τρόπου επιβολής των κυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπολογίζονται περί τις 500.000. Το πλήθος των αποζημιώσεων που υποχρεώθηκε να καλύψει το επικουρικό για ατυχήματα, τα οποία προκάλεσαν ανασφάλιστα οχήματα την τελευταία 5ετία ανήλθε σε 7.832 και τα ποσά ανήλθαν συνολικά στα 88,7 εκατ. ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα