γιατρός
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME NEWS
Συγκλονίζει η μαρτυρία της 44χρονης γιατρού

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η μαρτυρία της αναισθησιολόγου που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της 16ωρης εφημερίας που επιτελούσε, στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Τι ανέφερε

«Τελειώνοντας την εφημερία μου ένιωσα έντονη αδιαθεσία, μούδιασε το πρόσωπό μου. Αμέσως οι συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι πρόκειται περί εγκεφαλικού. Ήμουν στο χειρουργείο από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ, κοιμήθηκα σε ένα εφημερείο, το οποίο δεν είχε επαρκή θέρμανση. Δεν ήταν μια καλή βάρδια, καμία βάρδια δεν είναι καλή», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA η επιμελήτρια Β’ Αναισθησιολογίας Ιωάννα Δημητροπούλου.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολες και οι επαγγελματίες της Υγείας καταρρέουν.

«Κάνουμε 10-12 εφημερίες ο καθένας, δύσκολες εφημερίες που χρειάζεται να είμαστε ατελείωτες ώρες μέσα στο χειρουργείο, έξω από το χειρουργείο. Τον Οκτώβριο φωνάζαμε ότι δεν μπορούμε άλλο. Μέσα Οκτώβρη μια συνάδελφος κόντεψε να χάσει το μάτι της από λοίμωξη. Τέλος Δεκέμβρη μια άλλη έπεσε μετά από βάρδια. Ένας ένας καταρρέουμε. Ήρθα να κάνω μια βάρδια και φεύγω με μπαστούνι», συμπλήρωσε η Ιωάννα Δημητροπούλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Ψηφιακό «φακέλωμα» στα ΑΕΙ: Έρχεται κεντρικό σύστημα για τα στατιστικά των φοιτητών
Κεντρική βάση δεδομένων για όλους τους φοιτητές – Πώς θα συλλέγονται, ποιοι θα έχουν πρόσβαση και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια
Ψηφιακό «φακέλωμα» στα ΑΕΙ: Έρχεται κεντρικό σύστημα για τα στατιστικά των φοιτητών