σκύλος γάτα
Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν πράγματι σημαντικές διαφορές μεταξύ των “γατόφιλων” και των “σκυλόφιλων”

Είστε άνθρωπος που προτιμάει τις γάτες ή τους σκύλους; Αναρωτηθήκατε ποτέ τι λέει για εσάς το να είστε “γατόφιλος” ή “σκυλόφιλος”;

Αν σας φαίνονται αστείες αυτές οι ερωτήσεις, εμείς έχουμε να σας πούμε το εξής: Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν πράγματι σημαντικές διαφορές μεταξύ των “γατόφιλων” και των “σκυλόφιλων”. Οι μελέτες αυτές θεωρούν ότι ναι, η προτίμησή σας στο κατοικίδιο μπορεί να αποκαλύψει ορισμένες πτυχές της προσωπικότητάς σας.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με αυτές τις έρευνες, οι κηδεμόνες γατών θεωρούνται συνήθως απόμακροι, επιφυλακτικοί και ανεξάρτητοι χαρακτήρες. Οι δε κηδεμόνες σκύλων, από την άλλη πλευρά, θεωρούνται εξωστρεφείς, φιλικοί και πιστοί.

Αν είστε λάτρης των γατών, αν δεν μπορείτε χωρίς γάτα στη ζωή σας, δείτε τις πιο κάτω πληροφορίες για τους γατόφιλους και σκεφτείτε αν σας θυμίζουν κάποιον.

1. Οι λάτρεις των γατών είναι πιο μοναχικοί

Οι άνθρωποι που έχουν γάτα ή προτιμούν τις γάτες είναι γενικά πιο εσωστρεφείς και πιο μοναχικοί από τους ανθρώπους που έχουν σκύλο. Ενώ οι κηδεμόνες σκύλων μπορεί να προτιμούν να περνούν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους και να αναζητούν ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση, οι γατόφιλοι φαίνεται να προτιμούν να περνούν το χρόνο τους στο σπίτι με τα κατοικίδιά τους. Δεν υπάρχει μάλιστα καλύτερο για αυτούς από το να κουλουριαστούν μαζί τους, παίρνοντας έναν απογευματινό υπνάκο!

Οι λάτρεις των γατών είναι μη συμβατικοί και δεν ακολουθούν απαραίτητα τους κανόνες. Αυτό μερικές φορές τους οδηγεί στο να χαρακτηρίζονται άδικα ως εκκεντρικοί ή ατομικιστές, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά χαρούμενοι που ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι, όπως και τα ανεξάρτητα κατοικίδιά τους.

2. Είναι περίεργοι

Οι άνθρωποι που προτιμούν γάτες συνήθως σημειώνουν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ νοημοσύνης από εκείνους που προτιμούν σκύλους. Είναι επίσης περίεργοι και τους αρέσουν να μαθαίνουν και να εξερευνούν νέα πράγματα. Η γνώση είναι πολύ σημαντική για αυτούς.

Αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι οι κηδεμόνες γατών είναι πιο έξυπνοι από τους κηδεμόνες σκύλων, θα μπορούσε να υποδηλώνει τουλάχιστον ότι, όπως και τα κατοικίδιά τους, είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και σε νέες περιπέτειες.

3. Είναι πολύπλοκοι

Οι λάτρεις των γατών παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλομορφία από τους ανθρώπους που δηλώνουν ότι προτιμούν τα σκυλιά. Αυτό καθιστά δύσκολα προσδιορίσιμα τα “τυπικά” χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι αντισυμβατικοί και δεν ακολουθούν απαραίτητα τους κανόνες.

Οι γατόφιλοι επίσης φαίνεται να σημειώνουν υψηλότερα ποσοστά νευρωτικών χαρακτηριστικών από τους λάτρεις των σκύλων. Αυτό μπορεί να τους κάνει πιο επιρρεπείς στο να αισθάνονται ανησυχία, άγχος ή αγωνία. Είναι καλό λοιπόν που οι ήχοι και οι δονήσεις του γουργουρητού μιας γάτας μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το στρες και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

4. Είναι ανεξάρτητοι

Οι άνθρωποι που λατρεύουν τις γάτες τείνουν να είναι πιο ανεξάρτητοι από τους άλλους. Να μην ακολουθούν τόσο τους κανόνες. Και να κάνουν τα δικά τους, όπως και οι γάτες άλλωστε. Είναι επίσης αυτάρκεις και μπορούν να χειριστούν τα πράγματα μόνοι τους χωρίς να χρειάζονται βοήθεια από άλλους.

Νιώθουν επίσης άνετα να περνούν ατελείωτο χρόνο μόνοι τους και δεν αισθάνονται την ανάγκη να περιτριγυρίζονται συνεχώς από κόσμο. Αυτή η ανεξαρτησία τους χαρακτηρίζει συχνά και την επαγγελματική τους ζωή, καθώς προτιμούν να εργάζονται μόνοι τους παρά σε μια ομάδα.

5. Είναι ευφυείς

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τις γάτες ως κατοικίδια ζώα είναι συχνά, όπως αναφέραμε και για το τεστ νοημοσύνης, πιο έξυπνοι από εκείνους που προτιμούν τους σκύλους.

Συχνά είναι πιο ευαίσθητοι στο περιβάλλον τους και είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να είναι παρατηρητικοί και συγκεντρωμένοι.

Έχουν επίσης περιέργεια για τον κόσμο γύρω τους και τους αρέσει να εξερευνούν νέες ιδέες και έννοιες. Θέλουν να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά ώστε να μάθουν οτιδήποτε καινούργιο υπάρξει.

6. Είναι μοναδικοί και δημιουργικοί

Πολλοί γατόφιλοι έχουν μοναδικές και δημιουργικές προσωπικότητες. Είναι συχνά καλλιτεχνικές φύσεις, με αγάπη για τα ιδιαίτερα και ασυνήθιστα πράγματα.

Είναι επίσης γνωστοί για την αίσθηση του χιούμορ και την ευστροφία τους. Ανοιχτόμυαλοι και σκεπτόμενοι, προσπαθούν πάντα να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους.

Τι γίνεται με τους λάτρεις των σκύλων;

Τι γίνεται όμως αν αγαπάτε τα σκυλιά περισσότερο από τις γάτες; Οι έρευνες δείχνουν ότι οι λάτρεις των σκύλων τείνουν να είναι πιο εξωστρεφείς, ευχάριστοι και υπεύθυνοι από τους λάτρεις των γατών. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να αισθάνονται αγχωμένοι ή ανήσυχοι. Οι άνθρωποι με σκύλους είναι συχνά πιο ανταγωνιστικοί, για αυτό προτιμούν να δουλεύουν ομαδικά παρά μόνοι τους.

Εμείς αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι ότι είτε είστε γατόφιλοι είτε σκυλόφιλοι, να ξέρετε ότι είστε πολύ τυχεροί που μοιράζεστε τη ζωή σας με ένα υπέροχο μαλλιαρό τετράποδο πλάσμα που μόνο αγάπη έχει να σας δώσει.

Επίσης οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις προσωπικότητες των ανθρώπων σε σχέση με το αν προτιμούν τις γάτες ή τους σκύλους θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια διασκεδαστική διαπίστωση και όχι ως κάτι που έχει αποδειχθεί απόλυτα. Οπότε δείτε τα πράγματα με χιούμορ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα