Σκρέκας (3)
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS
Τι ανέφερε το υπουργείο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Σύσκεψη πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιέγραψε ο πρωθυπουργός. Αυτή την ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας εξειδικεύει τα μέτρα. 

Τι είπε ο υπουργός

Μειώνονται οι παροχές προς τα σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζονται χαμηλότερες τιμές. Περιορίζονται οι εκπτώσεις κατά 30% και μεταφέρεται το όφελος στον καταναλωτή στις τιμές στο ράφι. Αφορά: Απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες.

Επίσης, αποτρέπονται αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, δεν επιτρέπεται στους προμηθευτές που αυξάνουν τις τιμές προωθητικές ενέργειες για 3 μήνες. Αυτό αφορά όλα τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. 

Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι. Υποχρεώνονται οι προμηθευτές να διαθέτουν στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές. Επιστρέφεται πιστωτικό τιμολόγιο 3% μόνο για φύρα.

Επιβάλλεται πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα. Το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρίας και εμπορικού κέρδους 7%.

Πλαφόν στο βρεφικό γάλα

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα με στόχο να διορθωθούν όπως είπε στρεβλές εμπορικές πρακτικές. Ως προτεραιότητα της  κυβέρνησης έθεσε την προστασία του καταναλωτή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή στον πληθωρισμό απληστίας πολυεθνικών και ο πραγματικός ανταγωνισμός θα λειτουργήσει με καθαρές τιμές, πραγματικές εκπτώσεις και προσφορές έτσι ώστε να φτάνουν καλύτερες τιμές στον τελικό καταναλωτή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα