Παγίδα έστησε ηλικιωμένη σε απατεώνες

Με το δικό τους «νόμισμα» πλήρωσε μία 83χρονη στη Λαμία απατεώνες.

Η ηλικιωμένη δέχτηκε ένα τηλεφώνημα αργά το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στο οποίο ο απατεώνας προσποιούμενος τον αστυνομικό της είπε ότι ο γιος της είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο και για να τον ξεμπλέξει, πρέπει να του δώσει 100.000 ευρώ.

Η απάτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, ο άνδρας της έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες, λέγοντάς της ότι πρέπει να βάλει τα χρήματα μέσα σε μία σακούλα και να τα δώσει σε κάποιον «δικό τους».

Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή στο σπίτι βρισκόταν η εγγονή της 83χρονης, η οποία είχε την ιδέα να στήσουν παγίδα στους απατεώνες.

Τότε η 83χρονη ζήτησε λίγο χρόνο μέχρι να καταφέρει να συγκεντρώσει κάποια χρήματα και συγκεκριμένα 30.000 ευρώ προκειμένου «να γλιτώσει το παιδί της».

Μέχρι να επικοινωνήσει και πάλι μαζί της ο απατεώνας, εκείνη μαζί με την εγγονή της είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία.

Το ραντεβού-«παγίδα»

Το ραντεβού κλείστηκε κοντά στο σπίτι της 83χρονης, η οποία άφησε στο σημείο που της είχε υποδειχθεί μια σακούλα, μόνο που αντί για τα πολυπόθητα ευρώ, εκείνη την είχε γεμίσει με παλιόχαρτα.

Πράγματι μια νεαρή κοπέλα πλησίασε και πήρε τη σακούλα, αλλά τότε οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας που παρακολουθούσαν διακριτικά τη συνέλαβαν.

Μαζί με την «εισπράκτορα» συνελήφθησαν άλλες δύο νεαρές κοπέλες που περίμεναν μερικά μέτρα μακρύτερα μέσα σε αυτοκίνητο.

Πρόκειται για τρεις Ελληνίδες, δύο αδερφές από βόρεια Ελλάδα 21 και 27 ετών και μία 32χρονη από τη Χαλκίδα.

Οι τρεις νεαρές, οδηγήθηκαν την Κυριακή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, όπου και πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber