Eurokinissi
Ποια δικαιολογία επικαλέστηκε

Νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς ένα πολύ σημαντικό στοιχείο από τη δικαστική έρευνα της διερεύνησης της τραγωδίας στα καταστράφηκε 15 ημέρες μετά το δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, αυτά κατέθεσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος στον ΟΣΕ, «υπάρχει το έγγραφο της ανακριτικής αρχής, ο εισαγγελέας και ο ανακριτής μας τα ζήτησε ενάμιση μήνα μετά. Βάσει της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η εταιρεία που κρατάει τις καταγραφές είναι υποχρεωμένη στις 15 μέρες να τα σβήνει».

Επιπλέον, ανέφερε «μας ζήτησε ο ανακριτής και δώσαμε στην ΕΥΠ τις κασέτες και τους σκληρούς δίσκους, οι οποίοι είχαν σβηστεί, μήπως μπορέσουν με ειδική επεξεργασία να αναπαράγουν το υλικό. Αυτό είναι το γεγονός. Από εκεί και πέρα, δεν έχω κάτι άλλο να πω».

Ως δικαιολογία επικαλέστηκε ότι η καταστροφή των καταγραφών μετά από 15 ημέρες προβλέπεται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber