Thumbnail
Δίωξη για διατάραξη κοινής ησυχίας, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων και παράνομη κατοχή κυνηγετικών φυσιγγίων

Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 600 ευρώ καταδικάστηκε 65χρονος στον Βόλο, για περιστατικό που είχε προκαλέσει στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2023, όπου σε ώρα κοινής ησυχίας είχε βάλει μουσική στη διαπασών, ενώ μετά από καταγγελία περιοίκων έριξε δύο πυροβολισμούς στον αέρα.

Το συμβάν έγινε στις 15/6/23 στις 4μμ, όταν ο κατηγορούμενος βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και έβαλε μουσική σε μεγάλη ένταση. Γείτονες που ενοχλήθηκαν, κατήγγειλαν το γεγονός στην ασφάλεια, με αστυνομικούς να καταφτάνουν στον χώρο για να βρουν τον 65χρονο να πυροβολεί δύο φορές στον αέρα με κυνηγητική καραμπίνα.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 65χρονου, ενώ μετά από έλεγχο στο σπίτι του διαπιστώθηκε πως η άδεια οπλοκατοχής της εν λόγω καραμπίνας είχε λήξει, ενώ βρέθηκε και δεύτερο κυνηγητικό όπλο, μονόκανο, με επίσης μη ανανεωμένη άδεια, και κυνηγητικά φυσίγγια.

Σε βάρος του 65χρονου είχε ασκηθεί δίωξη για διατάραξη κοινής ησυχίας, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων και παράνομη κατοχή κυνηγετικών φυσιγγίων, ενώ στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο ίδιος απολογούμενος ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορούταν χωρίς ελαφρυντικά, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση της έδρας τα όπλα, που είχαν κατασχεθεί από τις αρχές, δεν του επιστράφηκαν, ενώ ο 65χρονος άσκησε έφεση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει εκμετάλλευση της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, προειδοποιώντας για κίνδυνο...
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
εκπαιδευση
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προειδοποιεί για σοβαρά παιδαγωγικά και λειτουργικά προβλήματα – Ζητά αυτόνομη και κατάλληλη σχολική στέγη
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
βίντεο
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ανησυχία από τους ειδικούς για την αυξημένη έκθεση στη βία – Τα ευρήματα ερευνών και ο ρόλος των γονέων
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ακίνητα, σπίτια στην Αθήνα
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου
Από την 1η Οκτωβρίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή – Στόχος η διαφάνεια και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου