Thumbnail
Δίωξη για διατάραξη κοινής ησυχίας, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων και παράνομη κατοχή κυνηγετικών φυσιγγίων

Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 600 ευρώ καταδικάστηκε 65χρονος στον Βόλο, για περιστατικό που είχε προκαλέσει στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2023, όπου σε ώρα κοινής ησυχίας είχε βάλει μουσική στη διαπασών, ενώ μετά από καταγγελία περιοίκων έριξε δύο πυροβολισμούς στον αέρα.

Το συμβάν έγινε στις 15/6/23 στις 4μμ, όταν ο κατηγορούμενος βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και έβαλε μουσική σε μεγάλη ένταση. Γείτονες που ενοχλήθηκαν, κατήγγειλαν το γεγονός στην ασφάλεια, με αστυνομικούς να καταφτάνουν στον χώρο για να βρουν τον 65χρονο να πυροβολεί δύο φορές στον αέρα με κυνηγητική καραμπίνα.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 65χρονου, ενώ μετά από έλεγχο στο σπίτι του διαπιστώθηκε πως η άδεια οπλοκατοχής της εν λόγω καραμπίνας είχε λήξει, ενώ βρέθηκε και δεύτερο κυνηγητικό όπλο, μονόκανο, με επίσης μη ανανεωμένη άδεια, και κυνηγητικά φυσίγγια.

Σε βάρος του 65χρονου είχε ασκηθεί δίωξη για διατάραξη κοινής ησυχίας, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων και παράνομη κατοχή κυνηγετικών φυσιγγίων, ενώ στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο ίδιος απολογούμενος ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορούταν χωρίς ελαφρυντικά, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση της έδρας τα όπλα, που είχαν κατασχεθεί από τις αρχές, δεν του επιστράφηκαν, ενώ ο 65χρονος άσκησε έφεση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κλειστά σχολεία
Αχαρνές: Ξεκινά δίκη για τον θάνατο του μαθητή από όπλο – Στο στόχαστρο των δασκάλων η γκετοποίηση και η εγκληματικότητα
Οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν πως η αδέσποτη σφαίρα που στέρησε τη ζωή στο παιδί μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου του δεν ήταν ένα τυχαίο...
Αχαρνές: Ξεκινά δίκη για τον θάνατο του μαθητή από όπλο – Στο στόχαστρο των δασκάλων η γκετοποίηση και η εγκληματικότητα
Μαθητές δίνουν πανελλήνιες, κάθονται σε θρανία και τους μιλάει δασκάλα
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Μαθηματικά
Προτεινόμενα θέματα για το μάθημα των Μαθηματικών για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Μαθηματικά