κρητη συλλαλητηριο
Την Κυριακή 5/11 στις 12:30 , με προσυγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς καλούν επανειλημμένα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εθνοκάθαρση που επιχειρείται στην Παλαιστίνη από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ με τη στήριξη από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.

Οπως αναφέρουν φοιτητές της Κρήτης, που καλούν σε παγκρήτια αντιπολεμική κινητοποίηση στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα την ερχόμενη Κυριακή, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο αφού παραχωρεί την 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα και τη βάση της Σούδας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Ισραήλ που πραγματοποιεί γενοκτονία με αμέτρητες δολοφονίες αμάχων, γυναικών και μικρών παιδιών. Ο λαός όμως βρίσκεται στο δρόμο, σε συνεχείς κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο Λαό της Παλαιστίνης και τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την κινητοποίηση στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα!

Το κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων Κρήτης

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ !
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Οι εξελίξεις στην μέση ανατολή χτυπούν συναγερμό για όλους τους λαούς του κόσμου που καλούνται να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εδώ και 75 χρόνια δολοφονείται, εκτοπίζεται και δίνει άνιση μάχη για την ανεξαρτησία του. Το Ισραήλ, με την στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, επιχειρεί μια «εθνοκάθαρση» βομβαρδίζοντας ανελέητα την λωρίδα της Γάζας, ακόμα και νοσοκομεία και σχολεία. Εδώ και δύο βδομάδες κάθε μέρα πάνω από 350 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά, δολοφονούνται!

Η δύση στηρίζει ανοικτά την αιματοκύλιση που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Εδώ και δεκαετίες, οι δυτικές κυβερνήσεις κωφεύουν για το Ισραηλινό απαρτχάιντ και τις δολοφονίες εις βάρος της Παλαιστίνης, καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια και μάχη των παλαιστινίων για απελευθέρωση, επιχειρώντας να αντιστρέψουν την πραγματικότητά και να δικαιολογήσουν την πολιτική του κράτους-δολοφόνο Ισραήλ, βαφτίζουν «μύγες που πρέπει να πεθάνουν» και «τρομοκράτες» τους παλαιστίνιους, στρώνοντας έτσι το έδαφος για όλο και μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος τους. Μάλιστα, η χερσαία εισβολή του Ισραηλινού στρατού εκτροχιάζει τον αριθμό των θανάτων που ήδη χτυπούσε κάθε μέρα αριθμούς ρεκόρ! Είναι σαφές πως Ισραήλ και Δυτικές κυβερνήσεις θέλουν την εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού που τολμά να διεκδικεί την ανεξαρτησία του!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει τεράστιες ευθύνες! Στρατευμένη πλήρως στο ΝΑΤΟϊκό άρμα, κάνει την χώρα μια απέραντη βάση για τα αμερικανικά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα που μεταφέρονται στο Ισραήλ. Ενώ με τις αηδιαστικές εγκλήσεις προς το Νετανιάχου να προχωρήσει αλλά «με το μικρότερο δυνατό ανθρωπιστικό κόστος» δίνει το πράσινο φώς για το βομβαρδισμό, τις δολοφονίες και τις σφαγές αμάχων! Πόσες χαμένες ζωές παιδιών, γυναικών και ανδρών είναι το «μικρότερο ανθρωπιστικό κόστος»; Πόσα βομβαρδισμένα σπίτια και νοσοκομεία;

Την ίδια στιγμή που λαός και νεολαία αγωνίζονται για δικαιοσύνη, η κυβέρνηση παραχωρεί στους Αμερικάνους την 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ στην πραγματοποιούμενη από αυτό γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Ταυτόχρονα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, η βάση της Σούδας αποτελεί «κρίσιμο κομμάτι του επιχειρησιακού παζλ», εμπλέκοντας την χώρα ακόμα παραπάνω στη σφαγή που γίνεται στη Γάζα, αφού έχει σημαντικό συνωστισμό μεταγωγικών, κατασκοπευτικών και άλλων αεροπλάνων. Παράλληλα ήδη, από τις πρώτες μέρες της θηριωδίας η ελληνική φρεγάτα Ψαρρά συνόδευε τα ΝΑΤΟικά πλοία.

Καμία ανοχή δεν μπορούμε να δείξουμε στην φιλοπόλεμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που προσφέρει απλόχερα την χώρα για την ικανοποίηση των ΝΑΤΟϊκων σχεδιασμών. Το αίτημα του λαού μας «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» - «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Ο λαός μας δεν ξεχνά την ευθύνη τους για τους πολέμους και την προσφυγιά. Κανένα όφελος δεν έχουν οι λαοί από την ύπαρξη και την επέκταση των βάσεων του θανάτου και την συμμετοχή των χωρών στο ΝΑΤΟ. Αντιθέτως, οι λαοί του κόσμου ξέρουν τι σημαίνουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να δίνεις άνιση μάχη για ελευθερία! Για αυτό, εδώ και δύο βδομάδες, δίνουν την απάντηση τους στις μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης του Παλαιστινιακού λαού σ’ όλο τον κόσμο, απέναντι στο Ισραηλινό κράτος και την εξολόθρευση που επιχειρεί!

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Καλούμε όλους του μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σωμάτια και τις συλλογικότητες, τον κάθε ένα και την κάθε μία, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και να απαντήσουμε με ένα να ηχηρό μήνυμα για καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές. Να σταθούμε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού!

Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός και η χερσαία εισβολή στην Γάζα!
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου!
Κάτω η τρομοκρατία του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ και των ΗΠΑ! Αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης!

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ, ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11 στις 12:30 , με ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 ΠΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

κρητη συλλαλητηριο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

upnos krevati
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Ο πραγματικός λόγος που πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας