ΕΚΑΒ
Σε συναγερμό είναι τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς οι δαπάνες στα νοσοκομεία έχουν πάρει την… ανηφόρα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, εδώ και λίγες ημέρες στο υπουργείο Υγείας επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς έπειτα από λεπτομερή έλεγχο που πραγματοποίησαν τα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών, διαπίστωσαν ότι από τις αρχές του 2023 έως και τον Αύγουστο, υπάρχει αύξηση στις δαπάνες όλων των νοσοκομείων της χώρας μεσοσταθμικά κατά 15% με 20%.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στις προμήθειες που έχουν κάνει διάφοροι Διοικητές νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε αναλώσιμα υλικά, αλλά και σε συμβάσεις, σημειώνουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε ότι υπάρχουν νοσοκομεία και δη σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, που αγόρασαν τα ίδια υλικά σε πολύ διαφορετικές τιμές. Τα «γκρίζα» σημεία που δείχνουν ουσιαστικά τις ατασθαλίες που επικρατούν στο ΕΣΥ, εντοπίστηκαν όχι μόνο στις προμήθειες των υλικών, αλλά και σε συμβάσεις που έγιναν για διάφορες υπηρεσίες. Γεγονός βέβαια που αύξησε τις συνολικές δαπάνες το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Άλλωστε το φαινόμενο δεν φαίνεται να είναι μεμονωμένο, περιγράφουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr.

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάλεσε πριν από λίγες ημέρες σε τηλεδιάσκεψη όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας προκειμένου να εκθέσει το πρόβλημα με τα οικονομικά στο ΕΣΥ και τις αυξημένες δαπάνες.

Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισαν στην τηλεδιάσκεψη προς όλους τους Διοικητές της χώρας, πως είναι γνώστες όλων των οικονομικών των νοσοκομείων. Μάλιστα υπογράμμισαν εμφατικά, περιγράφουν αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, ότι γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια και τις διαφορές στις τιμές των προμηθειών στις οποίες προχώρησαν Διοικητές μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν Διοικητές τα Νοσοκομεία των οποίων βρέθηκαν με αυξημένες δαπάνες σε υλικά και συμβάσεις, ώστε να δώσουν εξηγήσεις. Βέβαια μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος Κεραμέως για τις αλλαγές στην επιλογή των Διοικήσεων στο ΕΣΥ, δεν αναμένεται να υπάρξουν πολυάριθμες απομακρύνσεις στελεχών ό,τι και να βρεθεί από τις συναντήσεις αυτές, διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr. Και αυτό προκειμένου να μη δοθεί η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι οι επιλογές που είχαν σε πρόσωπα για το ΕΣΥ ήταν πλήρως λανθασμένες.

Να σημειωθεί ωστόσο πως αυτήν την περίοδο με εντολή Μαξίμου, αξιολογούνται αθόρυβα όλοι οι Διοικητές Νοσοκομείων ώστε να διαπιστωθεί ποιος έχει αποδώσει έστω και σε μικρό βαθμό. Στόχος είναι να μπορέσουν να καταλήξουν τα κυβερνητικά στελέχη εάν θα πρέπει να τους δοθεί άλλη μία ευκαιρία με τη νέα διαδικασία που θα προκύψει από τον νόμο Κεραμέως ή όχι.

Πράγμα βέβαια που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι και η επόμενη «φουρνιά» των Διοικητών Νοσοκομείων θα επιλεγεί σύμφωνα με τις κομματικές επιταγές. Άλλωστε όπως προβλέπει ο νόμος, την τελική επιλογή θα κάνει ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης: 

Bloomberg: Ο διπλός ρόλος του Κατάρ στο Μεσανατολικό: Η επιρροή στο Ισραήλ και η... χρηματοδότηση της Χαμάς | Έθνος (ethnos.gr)

Σπύρος Χατζηαγγελάκης στο ethnos.gr: «Δεν μετανιώνω για τίποτα στη ζωή μου, από τα λάθη μου έμαθα ποιος πραγματικά είμαι» | Έθνος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα