ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό νοσηλευτή από ασθενή στο Τζάνειο
Άγριος ξυλοδαρμός νοσηλευτή από ασθενή, στο Τζάνειο Νοσοκομείο - Τι καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ

Άλλη μια επίθεση σε υγειονομικό, αυτή τη φορά από ασθενή εναντίον νοσηλευτή στο Τζάνειο Νοσοκομείο, έρχεται στη δημοσιότητα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδικότερα, ένας 25χρονος ασθενής, το περασμένο Σάββατο (28/10), βρέθηκε στο χειρουργικό τμήμα των Επειγόντων στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, και επειδή δεν εξυπηρετήθηκε γρήγορα, έγινε έξαλλος. Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο νεαρός σηκώθηκε από την εξεταστική κλίνη και άσκησε σωματική βία στον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα.

"Επειδή θεώρησε ότι αργούν σηκώθηκε επάνω από την εξεταστική κλίνη και περιέλαβε στο ξύλο τον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα. Τον έκανε… μαύρο στο ξύλο…. Εάν δεν ήταν άλλο άτομο που περίμενε να εξετασθεί ο ίδιος ή αυτόν που συνόδευε, να παρέμβει μπορεί να είχαμε χειρότερα. Κατατρομοκρατημένοι όλοι οι γύρω ασθενείς και προσωπικό", τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με παριστάμενους μάρτυρες, ο νεαρός προκάλεσε ζημιές στα Επείγοντα, σπάζοντας ό,τι βρήκε μπροστά του. Ειδοποιήθηκε η φύλαξη του νοσοκομείου και η αστυνομία, η οποία, συνέλαβε τον νεαρό και τον οδήγησε μαζί με τον νοσηλευτή, στο αστυνομικό τμήμα.

Ο νοσηλευτής υπέβαλε μήνυση, ενώ σήμερα βρέθηκε ως μάρτυρας στο αυτόφωρο δικαστήριο, ολομόναχος -όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ- χωρίς καμία συμπαράσταση από τη διοίκηση του Τζάνειου Νοσοκομείου.

"Η διοίκηση εξαφανισμένη. Πουθενά δεν εμφανίσθηκε. Άφησε τον νοσηλευτή απροστάτευτο. Αυτό είναι ντροπή. Αναμένουμε τη παρέμβαση του Υπουργού Υγείας. Έλεος με αυτές τις διοικήσεις. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι δημόσιες σχέσεις και η δημόσια εικόνα. Άφησαν τον νοσηλευτή κτυπημένο να τρέχει στα δικαστήρια. Εάν χρειασθεί δικηγόρο θα το πληρώσει από τη τσέπη του; Η διοίκηση ήθελε προφανώς να αποσιωπηθεί το συμβάν. Διαφορετικά θα έμπαινε μπροστά και θα κατέθετε μήνυση η ίδια. Οι δικηγόροι του νοσοκομείου θα ήταν δίπλα στο συνάδελφο. Ντροπή και πάλι ντροπή", σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λεξικο
Πώς οι γιορτές πήραν τα ονόματά τους: Η ετυμολογία Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Ο Γ. Μπαμπινιώτης εξηγεί την προέλευση των ονομάτων, από τον Χριστό μέχρι τον Άγιο Βασίλειο
Πώς οι γιορτές πήραν τα ονόματά τους: Η ετυμολογία Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
πρωτοχρονια
Παραδόσεις και έθιμα σε όλο τον κόσμο για την αλλαγή του χρόνου
Η αλλαγή του χρόνου είναι μια στιγμή γεμάτη μαγεία και ελπίδα για νέα ξεκινήματα, αγάπη και ευτυχία. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, συνοδεύεται από...
Παραδόσεις και έθιμα σε όλο τον κόσμο για την αλλαγή του χρόνου