Thumbnail
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην Αθήνα, στο Πάρκο Ελευθερίας

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους. Σε αυτόν τον αγώνα ο μαρτυρικός Παλαιστινιακός λαός έχει γράψει με το αίμα του σελίδες ηρωικής αντίστασης ενάντια στο σιδερόφρακτο Ισραήλ, κερδίζοντας την αναγνώριση και συμπαράσταση των λαών του κόσμου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν κιόλας την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας με την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» κατά των Παλαιστινίων, κηρύσσοντας κατάσταση πολέμου και προαναγγέλλοντας νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σπεύδουν τώρα να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα». Το ίδιο πολιτικό αποτέλεσμα έχει και η τήρηση ίσων αποστάσεων (Ρωσίας, Τουρκίας) που καλούν σε αυτοσυγκράτηση και τις δυο πλευρές.

Με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» έσπευσαν να ευθυγραμμιστούν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου καταδικάζοντας τη «φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι φασιστικές δυνάμεις της Βουλής.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική βαρβαρότητα του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος και τάσσεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία.

Παρασκευή 13/10, 6:00μμ, Πάρκο Ελευθερίας

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση-διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που οργανώνουν οι Παλαιστινιακές οργανώσεις 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτο
Όταν ο συλλογικός αγώνας δικαιώνεται: Ανάσα για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων ανοίγει τον δρόμο για μονιμοποιήσεις χωρίς αξιολόγηση και ενισχύει τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση των...
Όταν ο συλλογικός αγώνας δικαιώνεται: Ανάσα για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
tsoykalas-dolofonia-temponera
Δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα: Πως περιγράφει τα γεγονότα ο αυτόπτης μάρτυρας Χρήστος Τσουκαλάς
Χρήστος Τσουκαλάς, (Ο καθηγητής που ήταν μαζί με τον Τεμπονέρα και τραυματίστηκε από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ): Πώς δολοφόνησαν τον Νίκο
Δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα: Πως περιγράφει τα γεγονότα ο αυτόπτης μάρτυρας Χρήστος Τσουκαλάς