Thumbnail
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην Αθήνα, στο Πάρκο Ελευθερίας

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους. Σε αυτόν τον αγώνα ο μαρτυρικός Παλαιστινιακός λαός έχει γράψει με το αίμα του σελίδες ηρωικής αντίστασης ενάντια στο σιδερόφρακτο Ισραήλ, κερδίζοντας την αναγνώριση και συμπαράσταση των λαών του κόσμου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν κιόλας την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας με την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» κατά των Παλαιστινίων, κηρύσσοντας κατάσταση πολέμου και προαναγγέλλοντας νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σπεύδουν τώρα να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα». Το ίδιο πολιτικό αποτέλεσμα έχει και η τήρηση ίσων αποστάσεων (Ρωσίας, Τουρκίας) που καλούν σε αυτοσυγκράτηση και τις δυο πλευρές.

Με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» έσπευσαν να ευθυγραμμιστούν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου καταδικάζοντας τη «φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι φασιστικές δυνάμεις της Βουλής.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική βαρβαρότητα του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος και τάσσεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία.

Παρασκευή 13/10, 6:00μμ, Πάρκο Ελευθερίας

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση-διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που οργανώνουν οι Παλαιστινιακές οργανώσεις 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα