Thumbnail
O αστυνομικός προσέγγισε τη γυναίκα αρχικά με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, την εξέδιδε και απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της

Σοκάρουν τα στοιχεία της δικογραφίας σχετικά με την 34χρονη κοπέλα από το Καμερούν που για δύο ολόκληρα χρόνια την έδερνε και τη βίαζε ο 40χρονος υπαρχιφύλακας με καταγωγή από την Καβάλα για να του φέρνει τα χρήματα, ενώ κάθε φορά που αντιδρούσε, την απειλούσε ότι θα συλληφθεί, θα απελαθεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρείο ή θα τη σκοτώσει.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αστυνομικός προσέγγισε τη γυναίκα αρχικά με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, την εξέδιδε και απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Τον αστυνομικό τον κατήγγειλε η αλλοδαπή γυναίκα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας το απόγευμα του Σαββάτου (30/9).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, αστυνομικός για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, την ίδια ημέρα (30-09-2023) προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω υπηρεσία εκδιδόμενη αλλοδαπή γυναίκα η οποία, παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στον βιασμό της, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Μάλιστα, για να επιτύχει το σκοπό του, είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης του, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αίθουσα σχολείου
Σχολεία: Αλλάζουν τα μαθήματα από 2 Μαρτίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
Υποχρεωτικές δράσεις και αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα στα σχολεία για μια εβδομάδα
Σχολεία: Αλλάζουν τα μαθήματα από 2 Μαρτίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
Εκπαιδευτικοί σε αιμοδοσία
Αιμοδοτική άδεια: Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς – Πόσες ημέρες δικαιούστε και πότε «χάνονται»
Πώς χορηγείται από τη διεύθυνση του σχολείου η άδεια αιμοδοσίας εκπαιδευτικών και πότε απαιτείται έγκαιρη ενημέρωση
Αιμοδοτική άδεια: Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς – Πόσες ημέρες δικαιούστε και πότε «χάνονται»
Πανελλαδικές
Είναι δίκαιο το κοινό εξεταστικό σύστημα στα μαθηματικά για όλους τους μαθητές;
Εξαιτίας της ΕΒΕ πολλοί από τους μαθητές που "απέτυχαν", παρότι δεν ήταν αδιάφοροι και προσπάθησαν, θα μείνουν εκτός της Δημόσιας Τριτοβάθμιας...
Είναι δίκαιο το κοινό εξεταστικό σύστημα στα μαθηματικά για όλους τους μαθητές;