Κακοκαιρία στον Βόλο
AP / Petros Giannakouris
Δεκάδες και τα αυτοκίνητα που καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης και φερτών υλικών

Ήρεμα κύλησε η νύχτα της Πέμπτης σε Εύβοια και Βόλο.

Πρόκειται για τις περιοχές που δέχτηκαν τα πιο σφοδρά πλήγματα από την κακοκαιρία Elias. Μέσα σε 20 ημέρες, η Θεσσαλία βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των εξαιρετικά έντονων φαινομένων, με τους κατοίκους να παλεύουν με τις λάσπες.

Τα νερά σιγά – σιγά υποχωρούν και αποκαλύπτουν ανυπολόγιστες καταστροφές. Στη Θεσσαλία ο όγκος νερού που έπεσε σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου προσέγγισε κατά πολύ εκείνον της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel, ενώ στην Εύβοια, τα ύψη βροχής της κακοκαιρίας Elias που καταγράφηκαν από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία ήταν μεγαλύτερα.

Μάχη για την αποκατάσταση του ρεύματος στον Βόλο

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πόλη του Βόλου από χθες το πρωί.Παρότι το νερό που δέχτηκε αθροιστικά η γη από την κακοκαιρία Daniel ήταν περισσότερο, όμως η κακοκαιρία Elias, εκδηλώθηκε με πιο ραγδαίες και καταστροφικές βροχοπτώσεις.

Ενδεικτικό είναι ότι συνολικά τον φετινό Σεπτέμβριο στο Βόλο έβρεξε 100 φορές πάνω από το κανονικό: όσο βρέχει στην Αθήνα σε δυόμιση χρόνια.

Από την κακοκαιρία ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε και οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου και έδειχναν τη θάλασσα να έχει μπει στην πόλη.

Αποκομμένος συγκοινωνιακά είναι ο Άνω Βόλος, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο. Σε αρκετά σημεία, η άσφαλτος άνοιξε στα δυο, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και έπεσαν στύλοι της ΔΕΗ. Μόνο στην πόλη του Βόλου έγιναν μέσα στο περασμένο 24ωρο πάνω από 300 διασώσεις.

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από το «κατέβασμα» μέσα από τα ρέματα στη θάλασσα χιλιάδων τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές.

Στην Αγριά και τις Αλυκές, κάτοικοι που εγκλωβίστηκαν, ανέβηκαν στις ταράτσες για να σωθούν. Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου.

Δεκάδες και τα αυτοκίνητα που καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης και φερτών υλικών.

Μοναδικό θετικό σημάδι είναι πως αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε αρκετά μέρη.

Σοκαριστικές εικόνες

Εικόνες απόλυτης καταστροφής καταγράφηκαν το τελευταίο διήμερο στην Εύβοια, μετά τον Elias.

Πολλές περιοχές του νησιού παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό. Το χρώμα της θάλασσας άλλαξε από τις λάσπες που κατέβηκαν από το βουνό, δρόμοι εξαφανίστηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις πνίγηκαν στα λασπόνερα, ενώ φερτά υλικά από τα καμένα δάση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα χωριά, αρκετά από τα οποία έχουν αποκλειστεί, όπως οι Γούβες.

Ο φακός του AP κατέγραψε σοκαριστικές εικόνες από τον Βόλο:

Καταστροφές στον Βόλο
Καταστροφές στον Βόλο
Καταστροφές στον Βόλο
Καταστροφές στον Βόλο
Καταστροφές στον Βόλο
Καταστροφές στον Βόλο
Καταστροφές στον Βόλο
Καταστροφές στον Βόλο
Καταστροφές στον Βόλο
Καταστροφές στον Βόλο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;
Κι αν για τον Άγιο Βασίλη κάποια στιγμή απομυθοποιείς το όλο σκηνικό, για το Πάσχα δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Είναι, άλλωστε, τόσο ισχυρό το όλο...
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;