Unsplash
Το σώμα προειδοποιεί με αυτά τα τρία σημάδια

Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού, μπορεί να είναι πολύ αρνητική για το σώμα μας και τον οργανισμό, λόγω το ότι μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Τα αλμυρά φαγητά μπορεί να προκαλέσουν και άλλες παρενέργειες στο σώμα. Το τελευταίο δείχνει αυτή την υπερβολική πρόσληψη με διάφορα σημάδια που σας προειδοποιούν.

Ξηροστομία

Αν νιώθετε το στόμα σας υπερβολικά ξηρό, μπορεί να οφείλεται στο επιπλέον αλάτι. Το αλάτι στεγνώνει μειώνει τη βλέννα του στόματος. Για να το αντιμετωπίσετε πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό.

Συχνοουρία

Δεν προκαλεί μόνο η υπερβολική κατανάλωση υγρών συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, αλλά και το πολύ αλάτι. Στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την περίσσεια αλατιού, τα νεφρά υπερλειτουργούν με αποτέλεσμα να έχετε συχνοουρία.

Πρησμένα δάχτυλα

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να είναι η αιτία που τα δάχτυλά σας έχουν πρηστεί. Ο λόγος βρίσκεται στην κατακράτηση υγρών που προκαλεί η μεγάλη κατανάλωση αλατιού που πρέπει να περιορίσετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber