Λεκέδες στο χαλί
Δύο τρόποι για να το εφαρμόσετε και στην πράξη

Υπάρχει μια πολύ απλή και οικονομική λύση για να καθαρίσετε στην εντέλεια τα χαλιά σας, που δεν είχατε φανταστεί ποτά. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Μια ένωση που όχι μόνο έχει πολλές χρήσεις ως καθαριστικό, αλλά είναι ιδιαίτερα ικανή στην αντιμετώπιση των λεκέδων στα χαλιά.

Ένας λόγος, σύμφωνα με το housedigest.com, οφείλεται στις οξειδωτικές του ικανότητες. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να αποσυνθέσει τους λεκέδες από τα νήματα του χαλιού ως ισχυρός οξειδωτικός παράγοντας. Πώς λειτουργεί; Σπάζοντας τους χημικούς δεσμούς του λεκέ, απλοποιώντας την αφαίρεσή του.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει, επίσης, μια ήπια λευκαντική ιδιότητα, η οποία το καθιστά αποτελεσματικό ενάντια σε ορισμένους λεκέδες όπως το κόκκινο κρασί ή ο καφές. Τέλος, πέρα από την αφαίρεση των λεκέδων, το υπεροξείδιο του υδρογόνου απολυμαίνει, επίσης, εξαλείφοντας τα βακτήρια και τα μικρόβια στην περιοχή του λεκέ.

Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να είστε προσεκτικοί. Πριν χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου σε έναν εμφανή λεκέ, δοκιμάστε το σε ένα κρυφό τμήμα του χαλιού. Επιπλέον, ανατρέξτε πάντα στις οδηγίες του κατασκευαστή χαλιών ή ζητήστε τη συμβουλή ειδικού, ειδικά για συγκεκριμένα υλικά χαλιών ή ευαίσθητα υφάσματα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα χαλιά

Η αντιμετώπιση ενός λεκέ στο χαλί μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι μια απλή λύση. Πρώτα, ετοιμάστε ένα διάλυμα αναμειγνύοντας ίσα μέρη νερού και 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα μπουκάλι ψεκασμού μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων. Ψεκάστε το διάλυμα πάνω από το λεκέ, εξασφαλίζοντας ότι έχει απορροφηθεί καλά. Αφήστε το για δύο έως πέντε λεπτά, επιτρέποντας στο διάλυμα να διεισδύσει και να διαλύσει το λεκέ. Σκουπίστε απαλά τον λεκέ με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε το υγρό και να αφαιρέσετε τον λεκέ.

Εάν ο λεκές επιμένει, επαναλάβετε τα βήματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πάστα καθαρισμού αναμειγνύοντας ένα κουταλάκι του γλυκού 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου με μια ιδέα οδοντόκρεμας χωρίς τζελ. Τρίψτε απαλά αυτό το μείγμα πάνω στον λεκέ χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
«Ανοικτό Σχολείο»: Νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη το 2024 με «σφραγίδα» ΟΟΣΑ
Ο ΟΟΣΑ θα κληθεί να καταθέσει προτάσεις για τις αλλαγές στα σχολεία, μετά και από την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας PISA...
«Ανοικτό Σχολείο»: Νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη το 2024 με «σφραγίδα» ΟΟΣΑ
agios-nikolaos
Εορτολόγιο 6 Δεκεμβρίου: Μεγάλη εορτή για την Ορθοδοξία - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης...
Εορτολόγιο 6 Δεκεμβρίου: Μεγάλη εορτή για την Ορθοδοξία - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
pisa
Η PISA και η επιτυχία στην εκπαίδευση: Ένα αφήγημα από την πλευρά της «ουραγού Ελλάδας»
Αντί να ασχολούμαστε με τα «επινίκια» των πρώτων και το «θαύμα της Σιγκαπούρης» ή τον πανικό της «τελευταίας θέσης», επιλέγουμε να προβάλλουμε κάποια...
Η PISA και η επιτυχία στην εκπαίδευση: Ένα αφήγημα από την πλευρά της «ουραγού Ελλάδας»